НСПП

Четвер, 25.04.2024, 13:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Червень » 3 » Єврорегіон Донбас: нові горизонти соціально-економічного розвитку
16:17
Єврорегіон Донбас: нові горизонти соціально-економічного розвитку

Чотири прикордонних регіони із загальною територією більше 200 тис. кв. км, населенням понад 13 млн. чоловік і потенційним валовим продуктом, що перевищує 500 млрд. грн., - такі нинішні контури транскордонного союзу Єврорегіон «Донбас», а саме союз між Луганською, Донецькою, Ростовською та Воронезькою областями. Основною метою  створення єврорегіонів стала реалізація державної Програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011-2015 роки, яка передбачає активізацію соціально-економічного, науково-технічного, екологічного, культурного розвитку суб'єктів транскордонного співробітництва.

         Про основні пріоритетні напрями розвитку співробітництва в рамках  Єврорегіон «Донбас» йшла розмова 01.06.2013 на  засіданні робочої групи з питань соціального захисту, медичного обслуговування, зайнятості населення та трудової міграції, в роботі якого взяла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна у якості члену робочої групи.

         В ході обговорення нагальних проблем в сфері соціального захисту, медичного обслуговування, зайнятості населення та трудовій міграції з боку Відділення були надані пропозиції в сфері транскордонного співробітництва, а саме: створити консультативні центри з питань трудових прав та соціальної допомоги; організувати діяльність «гарячої лінії»; підготувати буклети с корисними адресами та телефонами; спростити процедуру отримання дозволу на працевлаштування; сприяти проходженню медичного догляду трудових мігрантів; удосконалити механізм обліку трудових мігрантів, що покидають Луганську область та заїжджають до неї.

         Враховуючи важливість впровадження відповідних заходів, начальник Відділення звернула увагу присутніх на деякі моменти очікуваного результату, серед яких: зростання обізнаності щодо трудового законодавства, соціального захисту та порядку реалізації своїх прав трудових мігрантів і працівників спільних підприємств областей – учасників Єврорегіону «Донбас»; зменшення кількості порушень трудового законодавства, що, в свою чергу, вплине на зниження  кількості виникнення конфліктів в трудових колективах. При цьому, головне - здійснення усіх вищеперелічених заходів в сфері транскордонного співробітництва дозволить забезпечити реалізацію соціальних та трудових прав працівників – мігрантів.

            На завершення свого виступу А.Мосіна зазначила, що для досягнення плідних результатів необхідно зосередити зусилля на відновленні втрачених зв'язків і налагодженні нових партнерських відносин між підприємствами областей - учасниць Єврорегіону «Донбас».

Переглядів: 921 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]