НСПП

П`ятниця, 29.03.2024, 14:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 29 » Ліквідація заборгованості із заробітної плати – не заслуга, а норма
17:25
Ліквідація заборгованості із заробітної плати – не заслуга, а норма

28 березня поточного року в режимі відеозв’язку відбулося засідання Луганської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). В його роботі прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна.

Засідання Комісії проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Едуарда Лозовського, який зазначив: «Сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Луганщини продовжує знижуватися. І наша сьогоднішня задача - утримати цю тенденцію і виключити можливість її зростання».

         За повідомленням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук, станом на перше березня 2013 року не виплачено працівникам підприємств, організацій та установ Луганської області 74,0 млн.грн. За рейтингом серед регіонів України це  - четверте місце після Донецької, Харьківської областей та міста Київ. Упродовж березня поточного року ліквідовано боргів на суму 7,4 млн.грн., у тому числі найкращі показники в цьому напрямку приходяться на економічно-активні підприємства, де погашено 6,5 млн.грн.

Голова Комісії повідомив, що в останній час почастішали випадки ускладнення стану соціально-трудових відносин,  що призводять до виникнення колективних трудових спорів та застосування найманими працівниками протестних дій на підприємствах області  саме з причини наявності боргів із виплати заробітної плати, тому  протягом наступних декількох місяців обласна Комісія буде збиратися щотижня.  Головуючий акцентував: «Наше завдання максимально дійти до кожного підприємства. За підсумками буде дана оцінка роботи їх керівників та керівників територій, де розташовані ці підприємства”.   

         В ході роботи Комісії начальник Відділення ознайомила присутніх з проведеним Відділенням аналізом причинно-наслідкового зв’язку виникнення колективних трудових спорів на підприємствах комунальної форми власності. Як правило, цей зв'язок встановлюється під час роботи примирних органів із залученням представників усіх органів, причетних до врегулювання розбіжностей. Начальником Відділення акцентовано увагу місцевих органів влади на те, що стан соціально-трудових відносин на підприємствах - це зона відповідальності керівників територій, на яких вони розташовані. Окрема увага була приділена ситуації на комунальному підприємстві «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління», де зареєстрований колективний трудовий спір.

         На Комісії розглядалися практично всі підприємства, де зареєстровані колективні трудові конфлікти, особлива увага при цьому була приділена підприємствам комунальної форми власності. Зокрема, головуючим Комісії були надані відповідні доручення аналогічним Комісіям, які працюють в містах та районах області. 

Таким чином, взаємний обмін інформацією під час проведення Комісії допомагає своєчасному вирішенню колективних трудових спорів на підприємствах області, що, в свою чергу, стабілізує соціально-трудові відносини як на окремих підприємствах, так і на території регіону взагалі.

 

Переглядів: 695 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]