НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Луганщина демонструє стійку тенденцію до зниження заборгованості
10:51
Луганщина демонструє стійку тенденцію до зниження заборгованості

11 квітня поточного року, в режимі відеоконференцзв'язку,  відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області в його засіданні прийняла завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Тетяна Трошина.

За словами голови Комісії Едуарда Лозовського, на сьогоднішній день, завдяки скоординованим зусиллям обласної та місцевої влади Луганщини, а також роботі профільних структур і відомств, ряд підприємств-боржників із виплати заробітної плати знизили суму боргу перед своїми працівниками на    1,6 млн. грн. «Однак загальна сума заборгованості, як і раніше, залишається значною. Тому темпи погашення цієї заборгованості необхідно прискорити», - зазначив він.

В ході засідання Комісії перший заступник голови облдержадміністрації в жорсткому режимі проконтролював виконання кожного пункту протокольних доручень, даних за підсумками попереднього засідання. Враховуючи, що органи місцевої влади безпосередньо несуть відповідальність за діяльність підприємств комунальної форми власності, стану погашення боргів на цих підприємствах була приділена першочергова увага. Голова Комісії зробив акцент на необхідності повної ліквідації суми боргу найманим працівникам комунальних підприємств області до 01 травня цього року. «Якщо на окремих територіях області терміни виконання поставленого завдання будуть зірвані, нам доведеться підняти питання про профнепридатність керівників таких міст і районів», - констатував Едуард Лозовський.

Серед інших підприємств комунальної форми власності були розглянуті практично усі суб’єкти господарювання, де зареєстровані колективні трудові спори (конфлікти) та існують випадки дестабілізації стану соціально-трудових відносин. З одного боку, по них членами Комісії спільно з місцевими органами влади  були визначені перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати та надані відповідні доручення представникам присутніх державних  органів і структур. З іншого боку, інформація, отримана представником відділення  НСПП під час засідання, буде використана з метою моніторингу стану виконання рішень примирних органів та врегулювання випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин.

Саме використання командного підходу до розв’язання проблеми погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області дозволяє  утримувати стійку тенденцію до зниження боргів найманим працівникам.

Переглядів: 640 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]