НСПП

Середа, 24.04.2024, 06:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Травень » 30 » Луганщина стабільно утримує позиції в напрямку погашення заборгованості із виплати заробітної плати
17:32
Луганщина стабільно утримує позиції в напрямку погашення заборгованості із виплати заробітної плати

З початку поточного року  Луганщина стабільно демонструє тенденцію до зниження суми заборгованості по заробітній платі. Про це заявив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Едуард Лозовський на черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). Згідно затвердженого головою Луганської облдержадміністрації складу Комісії,  у засіданні Комісії взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

Засідання Комісії проходило в режимі відеозв’язку, тому хід реалізації завдання стосовно повної ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати обговорювався безпосередньо з керівниками територій Луганської області, де розташовані найбільш проблемні підприємства-боржники. За підсумками детального аналізу ситуації з питання ліквідації затримок по зарплаті працівникам підприємств міст Красний Луч, Краснодон, Луганськ, Первомайськ, Рубіжне, Свердловськ, Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Кіровськ, а також Перевальського району намічений план спільних заходів.

Крім того, як зазначив  Едуард Лозовський, на вищезазначених територіях завдяки важким зусиллям вдалося значно знизити  накопичену заборгованість. При цьому він упевнений, що резервів для подальшого погашення на Луганщині ще вистачає. «Вишукати, а головне реалізувати ці резерви - це основне завдання територіальних комісій», - підкреслив голова Комісії.

Але, враховуючи усі ці позитивні тенденції, начальник Відділення звернула увагу на поодинокі випадки виникнення конфліктних ситуацій на окремих підприємствах області. Обговорення стану виплати заробітної плати викликала проблема розрахунків по заробітній платі на ДВАТ  «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» - ДПВАТ «Державна холдингова компанія «Спецшахтобуріння». Для виправлення ситуації та визначення подальшої долі підприємства Департаментом промисловості та енергозбереження облдержадміністрації  направлено листа до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Міністерства соціальної політики України для відповідного реагування.

Крім того, начальник Відділення акцентувала увагу членів Комісії та голови міста Красний Луч на виникненні колективного трудового спору на комунальному підприємстві «Комбінат з озеленення та благоустрою Краснолуцької міської ради» саме з питань заборгованості із заробітної плати.

За результатами засідання відповідні протокольні доручення щодо стабілізації ситуації з виплатою зарплати були надані по кожному розглянутому підприємству.

 

Переглядів: 526 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]