НСПП

Четвер, 25.04.2024, 21:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Луганська обласна Комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати продовжує активну роботу
10:43
Луганська обласна Комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати продовжує активну роботу

23 квітня поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку,  відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області, як член Комісії,  у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

         Засідання Комісії проходило в жорсткій, але конструктивній формі під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ірини Верігіної.

         На початку засідання директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук ознайомила присутніх зі станом виплати заборгованості із виплати заробітної плати та акцентувала увагу на збільшенні суми невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств, організацій та установ області майже на 18 відсотків.

         В ході засідання значна увага була приділена проблемі з погашення боргів найманим працівникам підприємств комунальної форми власності, особливо транспортних, де заборгованість із виплати заробітної плати складає 74 відсотка від загальнообласного показника у комунальному господарстві. Враховуючи, що дана група суб’єктів господарської діяльності знаходиться, в першу чергу, у віданні громад міст і районів, ліквідація боргів на них - відповідальність місцевої влади. Обласна ж влада, в свою чергу, буде вкрай жорстко контролювати це питання.

На додаток до сказаного, начальник відділення НСПП Анна Мосіна висловила занепокоєння ситуацією, яка склалася на комунальному підприємстві «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління» м. Краснодон, де з 16 квітня 2014 року розпочато страйк з причини наявності заборгованості із виплати заробітної плати – вже другий в поточному році. Анна Мосіна звернула увагу, що продовження працівниками вищезазначеного підприємства акції протесту може привести до виникнення протестної активності на інших підприємствах міськелектротранспорту області. Крім того, наявність боргів із виплати зарплати працівникам цих підприємств неодноразово ставала причиною виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) в останні роки.  

         Окремим питанням в ході роботи Комісії розглянута ситуація, що склалася на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт» міста Антрацит. Анна Мосіна підкреслила, що на даному підприємстві спостерігається вкрай ускладнений стан соціально-трудових відносин, і з кожним днем ситуація погіршується, оскільки активи підприємства розпродаються майже безконтрольно, тому коштів на погашення заборгованості із зарплати працівникам у великій сумі може не вистачити, що призводе до подальшої ескалації конфлікту. Зі свого боку, відділення НСПП здійснює правовий супровід зареєстрованих на ньому шести колективних трудових спорів (конфліктів).

          За підсумками засідання Комісії перший заступник голови облдержадміністрації Ірина Верігіна надала ряд протокольних доручень.

Переглядів: 651 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]