НСПП

Четвер, 28.03.2024, 14:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Липень » 4 » На територіях, де голови міст і районів займаються погашенням боргів із зарплати особисто і системно, є відмінні результати у цьому напрямку
15:50
На територіях, де голови міст і районів займаються погашенням боргів із зарплати особисто і системно, є відмінні результати у цьому напрямку

03 липня поточного року в режимі відеоконференції під керівництвом  першого заступника голови облдержадміністрації Едуарда Лозовського відбулося засідання Луганської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). У роботі Комісії прийняла участь А. Мосіна - начальник відділення НСПП в Луганській області. Особливу увагу було приділено заходам, що здійснюються керівництвом міст та районів Луганської області для погашення заборгованості із заробітної плати.  

 Комісією були розглянуті регіони області, де існує найбільша заборгованість із виплати заробітної плати - м.Антрацит, м.Алчевськ, м.Лисичанськ, м.Сєвєродонецьк, м.Первомайськ, м.Краснодон, і в першу чергу місто Луганськ, де утворився найбільший борг по області.

В цілому, на Луганщині вдалося домогтися стійкої позитивної тенденції щодо зниження заборгованості по зарплаті. При цьому Едуард Лозовський підкреслив, що область ще не вичерпала всі свої резерви для ліквідації зарплатних боргів. «Як наочно показують дані статистики і наших моніторингів: на територіях, де голови міст і районів займаються цим питанням особисто і системно - там є відмінні результати, особливо по комунальним підприємствам», - наголосив він.

Під час засідання Комісії головуючим було надано ряд протокольних доручень профільним структурам, зокрема, проаналізувати ефективність роботи промислових підприємств, які допускають борги перед працівниками, і по кожному зробити індивідуальні висновки.  

Серед підприємств, що розглядалися на засіданні, також була приділена увага міському комунальному підприємству «Луганськелектротранс», випадок дестабілізації стану СТВ на якому знаходиться на обліку відділення НСПП в Луганській області. Було відмічено, що на підприємстві відбувається поступове погашення заборгованості із виплати заробітної плати, але темпи її погашення повільні. Крім того, необхідно змінити саме ставлення міськвлади до свого комунального підприємства.

Едуард Лозовський перед керівниками територій поставив завдання, що субвенції, які виділяються з державного та місцевих бюджетів для комунальних підприємств Луганщини, повинні йти, в першу чергу, на погашення боргів по зарплаті.

В ході роботи Комісії А. Мосіна акцентувала увагу представника Головного управління Державної казначейської служби України в Луганській області на затримку перерахування державних коштів комунальному підприємству «Комбінат з озеленення та благоустрою Краснолуцької міської ради», що надійшли від управління житлово-комунального господарства Краснолуцької міської ради за  виконані роботи підприємством. Такі затримки щодо перерахування коштів перешкоджають виконанню графіка погашення заборгованості  і уповільнюють вирішення колективного трудового спору на підприємстві.

Переглядів: 614 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]