НСПП

Четвер, 18.04.2024, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 29 » Не залишається без уваги стан виплати заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах Луганщини
17:09
Не залишається без уваги стан виплати заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах Луганщини

        26 квітня поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку,  відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області, згідно затвердженого головою Луганської облдержадміністрації складу Комісії,  у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

         На порядок денний роботи Комісії винесено питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах області. За повідомленням директору Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук, станом на останню звітну дату - 19.04.2013 - борг перед працівниками області, в цілому, склав 61,6 млн. грн. З цієї суми на підприємства-банкрути припадає 24,8 млн. грн. (40% усіх невиплат по області). Під час виступу О.Поліщук підкреслила, що найбільш проблемною територією регіону в цьому плані є обласний центр.

         Аналізуючи хід погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах даної категорії, першим заступником голови облдержадміністрації – головою Комісії Е.Лозовським ініційовано звернутися від імені Комісії до органів УМВС в Луганській області, а також до обласної Прокуратури за правовою оцінкою ситуації, що склалася на окремих суб’єктах із зазначеного питання. При цьому перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу, що, в цілому, «позитивні зрушення в ході ліквідації заборгованості на підприємствах-банкрутах області є - і непогані. Але зупинятися на досягнутих результатах ні в якому разі не можна».

На завершення засідання він нагадав керівникам міст і районів області, а також керівництву самих підприємств, що Уряд поставив завдання повністю ліквідувати борги з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах - до 01 травня цього року, а до 01 липня необхідно погасити всю суму заборгованості по зарплаті в цілому. «Це питання має бути пріоритетним у вашій роботі, але якщо виникають найменші збої з виплат - ми будемо розбиратися з ситуацією разом», - заявив Едуард Лозовський. Також він підкреслив, що з органами виконавчої влади та Державної казначейської служби України на місцях досягнута домовленість про повне і всебічне сприяння в цих питаннях.

Переглядів: 688 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]