НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Лютий » 7 » Оголошено страйк на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс» Луганської області
10:40
Оголошено страйк на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс» Луганської області

Відділенням Національної служби посередництва і примирення в Луганській області отримано повідомлення про оголошення страйку найманими працівниками комунального підприємства «Алчевськпастранс».

Рішення про оголошення страйку у формі невиконання працівниками своїх трудових обов’язків прийнято на конференції трудового колективу 5 лютого 2013 року. Проведення даної акції протесту заплановано з 26 лютого 2013 року по 26 березня 2013 року включно. Дане рішення було підтримано усіма делегатами, присутніми від трудового колективу підприємства, на якому працює 260 осіб.

Вимоги найманих працівників:

-виплатити  заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам комунального підприємства «Алчевськпастранс» за листопад та грудень 2012 року;

- виплачувати заробітну плату відповідно до положень статті 115 КЗпП України.

В січні 2013 року на підприємстві зареєстрований колективний трудовий спір з питання погашення боргів найманим працівникам за листопад та грудень минулого року.  В рамках вирішення означеного колективного трудового спору за координацією Відділення проведені примирні процедури і  прийнято відповідне рішення, яке не виконується, що стало підставою для початку страйку.

Головна причина виникнення даного колективного трудового спору – неотримання комунальним підприємством «Алчевськпастранс»  в повному обсязі субвенцій з державного бюджету на компенсацію понесених витрат, пов’язаних з перевезенням пільгових категорій громадян.

За наявних документів, які є в розпорядженні Відділення, з боку найманих працівників, при прийнятті рішення про оголошення страйку на підприємстві, не виявлено порушень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» (Закону, що встановлює порядок здійснення права на страйк).

На даний час страйковий орган разом із роботодавцем визначає перелік необхідних робіт, які будуть виконуватися під час страйку для забезпечення життєдіяльності підприємства, збереження майна, додержання законності та громадського порядку, недопущення загрози життю і здоров’ю людей, навколишньому середовищу.

З боку відділення НСПП в Луганській області упродовж здійснення організаційної роботи щодо оголошення страйку представникам трудового колективу надавались консультації та роз’яснення стосовно дотримання вимог чинного законодавства  з цього питання.

Про ускладнення стану соціально-трудових відносин Відділенням повідомлено голову обласної державної адміністрації, на що терміново надані відповідні доручення профільним департаментам та керівництву м.Алчевськ.

 

Переглядів: 736 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]