НСПП

Субота, 20.04.2024, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 25 » Підсумки роботи та проблемні питання комунальних підприємств міського електричного транспорту обговорені у Луганській облдержадміністрації
12:52
Підсумки роботи та проблемні питання комунальних підприємств міського електричного транспорту обговорені у Луганській облдержадміністрації

24 січня 2014 року у Луганській облдержадміністрації під головуванням  начальника управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Максима Счастливого відбулась нарада щодо підведення підсумків роботи комунальних підприємств міського електричного транспорту та проблемних питань, пов’язаних із виплатою заробітної плати працівникам цих підприємств, на яку була запрошена начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна.

У нараді, яка проходила у режимі відеозв’язку, взяли участь представники місцевих органів влади, обласного управління Укртрансінспекції, обласної прокуратури та обласної галузевої профспілки.

            Під час наради заступники міських голів у містах, де існує міськелектротранспорт, розповіли про соціально-економічний стан комунальних підприємств цієї сфери діяльності. Обговорені основні проблеми, що впливають на результат фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств.  Представники органів місцевого самоврядування означили, що на сьогоднішній день кількість пасажирів з пільговим проїздом в середньому становить близько 80%, тому фінансовий стан підприємств міськелектротранспорту майже повністю залежить від фінансування субвенції з державного бюджету. При цьому голова Луганської обласної профспілкової організації працівників       ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Людмила Шапошнікова звернула увагу на дисбаланс щодо розподілу субвенції з державного бюджету між областями України (м.Київ – 100%, Харківська область - 98%, при цьому  Луганська область  в 2013 році отримала 76% від запланованого розподілу). Таке недостатнє фінансування вимиває обігові кошти підприємств, що негативно впливає на їх економічну стабільність та викликає виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, що, в свою чергу, створює протестні настрої.

Під час виступу начальник відділення НСПП акцентувала увагу присутніх на ускладненому стані соціально-трудових відносин на підприємствах міськелектротранспорту області, причиною якого є періодичне виникнення заборгованості із виплати заробітної плати. Також це стає основною першопричиною застосування найманими працівниками акцій соціального протесту, у тому числі стихійних страйків. Тільки за останні два місяця було зареєстровано два колективних трудових спори (конфлікти) із п’ятьма вимогами найманих працівників, які стосувалися недотримання законодавства про працю, зокрема - несвоєчасної виплати зарплати та накопичення заборгованості із неї. Крім того, Анна Мосіна повідомила, що завдяки оперативним заходам відділення НСПП у грудні 2013 року вдалося попередити страйк на комунальному підприємстві «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління» (м.Краснодон) та ввести конфлікт в правове русло. При цьому вона означила, що на 29 січня 2014 року на вищезазначеному підприємстві заплановано проведення засідання примирного органу щодо вирішення даного колективного трудового спору (конфлікту).

Наприкінці наради, начальник управління інфраструктури та туризму Луганської облдержадміністрації наголосив, що необхідно активізувати дії та виробити пропозиції з боку органів місцевого самоврядування в напрямку покращення фінансово-господарського стану підприємств міськелектротранспорту.

 

Переглядів: 569 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]