НСПП

Четвер, 25.04.2024, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 4 » Підвищення ступеня відповідальності керівників міст та районів області значно сприятиме забезпеченню своєчасної виплати зарплати
12:45
Підвищення ступеня відповідальності керівників міст та районів області значно сприятиме забезпеченню своєчасної виплати зарплати

   01 листопада  поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку,  відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області, як член Комісії,  у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

         Засідання Комісії проходило в жорсткій, але конструктивній формі під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського. На початку засідання він стисло ознайомив присутніх зі станом виплати заборгованості із виплати заробітної плати та акцентував увагу на тому, що, за очікуваними даними, за станом на 01 листопада 2013 року заборгованість із виплати заробітної плати по підприємствах, в установах та організаціях Луганської області становить 61,8 млн.грн., що на 2,3 млн.грн. менше, ніж на початок жовтня цього року. Це сталося, перш за все, завдяки проведеній роботі обласної влади, членів обласної Комісії.     

     В ході засідання значна увага була приділена проблемі з погашення боргів найманим працівникам підприємств комунальної форми власності, особливо транспортних. При цьому він нагадав, що дане коло суб’єктів господарювання знаходиться, в першу чергу, у віданні громад міст і районів, а це означає, що ліквідація боргів на них - відповідальність місцевої влади. Обласна ж влада, в свою чергу, буде вкрай жорстко контролювати це питання.

Як один з виходів вирішення питання погашення боргів із виплати заробітної плати обговорена запропонована реформа, яка передбачає монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті.

         Окремим питанням в ході роботи Комісії розглянута ситуація, що склалася на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт» міста Антрацит. Анна Мосіна підкреслила, що на даному підприємстві спостерігається вкрай ускладнений стан соціально-трудових відносин. Зі свого боку, відділення НСПП здійснює правовий супровід зареєстрованих на ньому шести колективних трудових спорів.

    За результатами низки нарад, з метою забезпечення подальшої стабільної роботи підприємства і погашення заборгованості із виплати заробітної плати, головою облдержадміністрації затверджено ряд заходів в напрямку виправлення ситуації на ДП «Луганськвуглеремонт».

Інформація щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати у Луганській області та переліку підприємств - найбільших боржників у розрізі різних сфер діяльності взята відділенням НСПП в Луганській області до відома та буде використана з метою здійснення моніторингу стану соціально-трудових відносин.

Переглядів: 504 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]