НСПП

Середа, 24.04.2024, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 19 » Питання соціального захисту населення Луганської області під постійним контролем керівництва області
11:21
Питання соціального захисту населення Луганської області під постійним контролем керівництва області

Упродовж  двох днів – 14 та 15 березня поточного року начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна взяла участь у семінарі, присвяченому розгляду актуальних питань соціального захисту населення Луганської області.   

В заході взяли участь заступники міських голів, заступники голів райдержадміністрацій, керівники органів соціальної сфери, у т.ч. директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та  керівники  фондів соціального страхування Луганської області.

Відкрив семінар обласного рівня заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івченко, який акцентував увагу присутніх на тому, що: «Підвищення якості соціальних послуг та виконання програм соціального захисту населення Луганської області знаходяться під постійним контролем та є пріоритетними у діяльності Луганської облдержадміністрації».

У ході засідання директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук розповіла про підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області у 2012 році та пріоритетні напрями роботи на 2013 рік. Вона наглядно продемонструвала стан справ у сфері соціально-трудових відносин, зайнятості населення, надання соціальних гарантій і компенсацій та соціальних послуг населенню.

         Зі свого боку, начальник Відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна інформувала присутніх про виникнення та вирішення колективних трудових спорів на підприємствах області, особливу увагу приділив суб’єктам господарювання  комунальної форми власності. Вона підкреслила, що в останній час більшість колективних трудових конфліктів виникає саме на підприємствах цієї форми власності. Тому  від позиції  місцевих органів влади залежить  і попередження, і своєчасне вирішення колективних трудових спорів.

Жваве обговорення  викликала тема реалізації положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні». А. Мосіна надала вичерпні роз’яснення стосовно визнання місцевих профспілок репрезентативними на відповідних територіях, що, в свою чергу, надасть їм можливість  приймати участь у колективних переговорах з укладення територіальних угод, вносити до них пропозиції, які сприятимуть посиленню рівня соціального захисту найманих працівників на всіх рівнях.

         Крім того, на прохання директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук, начальником Відділення НСПП в Луганській області  було прочитано лекцію „Вирішення колективних трудових спорів у випадках підвищеної конфліктності їх сторін”. В ході заходу були використані підготовлені ілюстровані матеріали.          По закінченню лекції були надані відповіді на запитання присутніх. Відділення отримало запрошення на проведення семінарів-тренінгів  стосовно діяльності Служби  з боку заступників голів райдержадміністрації декількох районів області.

По завершенню виступу учасники семінару подякували начальника Відділення та запропонували поширити практику проведення семінарів на озвучену тему в інших територіально – адміністративних одиницях області.

Переглядів: 682 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]