НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 07:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 12 » Плідна співпраця відділення НСПП в Луганській області з Федерацією профспілок Луганської області
15:43
Плідна співпраця відділення НСПП в Луганській області з Федерацією профспілок Луганської області

11 березня 2014 року у приміщенні Федерації профспілок Луганської області відбулося підведення підсумків виконання Угоди про взаємодію між Федерацією профспілок Луганської області (далі – ФПЛО) та відділенням НСПП в Луганській області (далі – Угода) у 2013 році. З боку ФПЛО були присутні: голова Федерації Володимир Тураєв, його перший заступник Дмитро Жураковський та заступник голови – начальник відділу по захисту соціально-економічних інтересів трудящих Михайло Погуляйко. Іншу сторону представляли начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна і завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Тетяна Трошина. Крім того, враховуючи взаємодію з державними органами, в даному заході прийняв участь заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області Олег Кувичко.

Між представниками сторін Угоди відбувся конструктивний жвавий діалог, під час якого було обговорено стан виконання кожного з положень цієї Угоди та вироблені  пропозиції щодо покращення окремих напрямків роботи у 2014 році.

Крім того, з метою підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин, прийнято рішення про випуск методичних рекомендацій щодо порядку та практики вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у Луганській області. Також, враховуючи, що від рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин залежить не тільки своєчасне врегулювання конфліктів та їх попередження, а й соціальний спокій як в окремих трудових колективах, так і на території області взагалі, учасниками зустрічі  обговорено план проведення правоосвітніх заходів на 2014 рік. Учасники заходу дійшли згоди, що в поточному році необхідно активізувати роз’яснювальну та консультативну роботу щодо реалізації Закону України «Про соціальний діалог в Україні», а також практичного застосування Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, організованій.

         Дієвою була визнана співпраця Відділення НСПП з ФПЛО в напрямку інформування громадськості про ускладнення стану соціально-трудових відносин, поширення позитивного досвіду вирішення колективних трудових спорів через засоби масової інформації, у тому числі  - на сторінках офіційного видання Федерації профспілок Луганської області  газети „Единство”. Упродовж 2013 року надруковано 10 статей і матеріалів про діяльність НСПП та консультативних матеріалів щодо захисту трудових прав працівників.

               За результатами зустрічі представники відділення НСПП та ФПЛО узгодили План спільних заходів відділення НСПП в Луганській області та Федерації профспілок Луганської області на 2014 рік.

Переглядів: 542 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]