НСПП

Четвер, 28.03.2024, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Примирна комісія прийняла рішення по вирішенню колективного трудового спору у ПАТ «Краснодонський завод "Автоагрегат"
10:14
Примирна комісія прийняла рішення по вирішенню колективного трудового спору у ПАТ «Краснодонський завод "Автоагрегат"

            29 березня 2013 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулося засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору у публічному акціонерному товаристві (далі – ПАТ) «Краснодонський завод «Автоагрегат» (смт Краснодон  міста Краснодон Луганської області), який  був зареєстрований 19 березня 2013 року з вимогою найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

  У роботі примирного органу, окрім представників сторін  конфлікту, взяли участь депутати: Краснодонської міської ради і Луганської обласної ради. Під час засідання були заслухані пояснення представників сторін соціально-трудових відносин, а також усі присутні мали можливість висловити свою думку щодо шляхів виводу підприємства із скрутного становища.

         Генеральний директор товариства наголосив, що з боку адміністрації підприємства розроблені конкретні заходи, що дозволять у певний термін погасити борги найманим працівникам. Так, передбачається продаж наступних об’єктів: готельний комплекс, виробничі площі, не задіяні у виробництві, та 2 склади, сумарна вартість яких більше 4,0 млн.грн. Отримання цих коштів дозволить не тільки ліквідувати існуючу заборгованість із виплати заробітної плати, а і погасити борги перед фондами соціального страхування. Окрім цього, він повідомив, що з квітня поточного року підприємство почне здійснювати виробничу діяльність з виготовлення отриманих замовлень. Прибуток, отриманий від цих замовлень, планується також направити на погашення боргів найманим працівникам.
           Керівник заводу підкреслив, що робота з пошуку замовників здійснюється спільно з Луганською облдержадміністрацією. Разом з тим, відсутнє взаєморозуміння в питанні виводу підприємства із кризового становища з боку місцевого органу влади.
             Голова комітету первинної профорганізації під час свого виступу відзначила позитивні зрушення щодо зменшення суми заборгованості із виплати заробітної плати. За її словами, з моменту реєстрації вищезазначеного колективного трудового спору  борг виплачений 22 особам близько 36 тис.грн. При цьому вона підкреслила, що між сторонами трудових відносин відбувається конструктивний діалог, спільно визначається черговість виплат з урахуванням конкретних ситуацій.
                Враховуючи, що представниками  ПАТ «Краснодонський завод «Автоагрегат» 05 березня поточного року була застосована акція протесту у формі мітингу, з боку відділення НСПП надані детальніші роз’яснення порядку вирішення розбіжностей в рамках чинного законодавства, при цьому  особа увага приділена крайньому засобу вирішення колективного трудового спору - страйку. Заступник начальника відділення НСПП зауважив, що майже 92% усіх конфліктів по Луганській області вирішено саме примирними процедурами за сприяння НСПП.
                Взявши до відома пояснення представників сторін колективного трудового спору та інших учасників засідання, примирна комісія прийняла рішення щодо поступового погашення заборгованості із виплати заробітної плати згідно графіку, розробленого адміністрацією і з урахуванням реальних джерел, погодженого із профспілковим комітетом.
               На засіданні примирної комісії була присутня кореспондент видавництва обласної ради – «Наша газета», яка, за дозволом представників колективного трудового спору, з метою поширення позитивного прикладу прийняття взаємоприйнятного рішення сторін соціально-трудових відносин під час проведення примирних процедур, висвітлить ситуацію, що склалася у ПАТ «Краснодонський завод «Автоагрегат», на сторінках газети.
Переглядів: 691 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]