НСПП

Субота, 20.04.2024, 06:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Програма максимум – погашення боргів по зарплаті на початок 2014 року
12:06
Програма максимум – погашення боргів по зарплаті на початок 2014 року

      27 листопада  поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку, відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), із запрошенням до студії представників органів прокуратури, силових структур та контролюючих державних органів. З боку відділення НСПП в Луганській області як член Комісії у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

         За словами першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського, питання вирішення ліквідації  заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Луганської області залишається проблематичним. За статистичними даними, станом на 01.11.2013 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складала 62,7 млн. грн., тобто у порівнянні з початком поточного року була зменшена на 6,5 млн.грн. Упродовж жовтня цього року її обсяг скоротився на 1,4 млн.грн., але темпи ліквідації боргів залишаються незадовільними.

Учасники засідання Комісії предметно розглянули ситуацію і дотримання графіків погашення заборгованості на   проблемних підприємствах регіону, а також виробили низку заходів, які дозволяють максимально скоротити суму боргу до 01 січня 2014 року.

Голова Комісії підкреслив, найскладніша ситуація в плані погашення зарплатних боргів відбувається на комунальних підприємствах області, зокрема, на підприємствах електротранспорту міст і районів Луганської області.

Особлива увага була приділена комунальному підприємству „Алчевськпастранс”, на якому загострюється стан трудових відносин і яке внесене у листопаді поточного року до бази даних підприємств, що відзначаються підвищенням рівня конфліктогенності. Начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації повідомив про передстрайковий стан на підприємстві. А.Мосіна звернула увагу  керівництва міста та всіх членів Комісії на те, що наймані працівники цього підприємства вже мають досвід колективного захисту своїх прав, в т.ч. і шляхом застосування страйку і запропонувала негайно розпочати діалог із трудовим колективом з метою зниження соціальної напруги.

Серед найбільш проблемних підприємств області, які були розглянуті на засіданні Комісії, значна увага була приділена державному підприємству «Луганськвуглеремонт», на якому у жовтні поточного року зареєстровано шість колективних трудових спорів. В ході обговорення начальник Відділення Анна Мосіна доповіла присутнім, що цього ж дня, за координацією Відділення НСПП в Луганській області, відбулась узгоджувальна зустріч представників соціально-трудових відносин  вказаного підприємства.

Начальник Відділення зазначила, що за результатами узгоджувальної зустрічі сторонами спорів було прийнято рішення щодо утворення  трудового арбітражу, перше засідання якого заплановано провести  04 грудня 2013 року.

Переглядів: 478 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]