НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Робота в напрямку ліквідації боргів по зарплаті на Луганщині будується на принципах взаємодії з органами місцевого самоврядування
10:08
Робота в напрямку ліквідації боргів по зарплаті на Луганщині будується на принципах взаємодії з органами місцевого самоврядування

04 квітня поточного року відбулася селекторна нарада з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула за участю профільних міністрів та керівників областей України. З боку відділення НСПП в Луганській області у даному заході взяла участь начальник Відділення А.Мосіна. Головуючим було поставлено завдання ліквідувати борги по зарплаті на підприємствах комунальної форми власності до 01 червня 2013 року та  значно прискорити темпи погашення на державних підприємствах, при цьому до кінця року ліквідувати заборгованість перед працівниками повністю.

Того ж дня, в режимі відеозв’язку, розгляд порушених Міністром соціальної політики питань продовжено на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

«Сьогодні на всеукраїнському селекторі Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання перед усіма регіонами країни, щоб до червня поточного року переломити несприятливу ситуацію щодо зростання зарплатних боргів і розрахуватися повністю з працівниками всіх підприємств комунальної форми власності», - доповів перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський. За його словами, на фоні загального погіршення ситуації з виплати заробітної плати Луганщина виглядає не гіршим чином, утримуючи позитивну динаміку погашення.

         За повідомленням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук, за останній місяць загальна сума боргів із зарплати на підприємствах області скоротилася на 8,8 млн. грн. і склала 65,2 млн. грн. На економічно активних підприємствах упродовж березня цього року погашено 8 млн. грн. Державні підприємства залишаються винні своїм працівникам 6,6 млн. грн. після того, як у березні п.р. погасили 2,5 млн. грн. заборгованості. Підприємства комунальної форми власності за березень погасили 1,2 млн. грн. і на сьогодні їхній борг по зарплаті складає 3,6 млн. грн.

         Враховуючи той факт, що питома вага суми боргів по підприємствах міськелектротранспорту  у загальнообласній сумі заборгованості підприємств комунальної форми власності складає майже 70%, основний акцент в ході засідання Комісії був направлений на розгляд стану виплати заробітної плати та стан соціально-трудових відносин саме на підприємствах даної галузі.

З боку Відділення, А.Мосіною надана інформація про  хід примирних процедур по колективних трудових спорах, причиною яких стала заборгованість із заробітної плати, в т.ч.  в публічному акціонерному товаристві «Краснодонський завод «Автоагрегат». 29 березня поточного року відбулося засідання примирної комісії, за підсумками якого прийнято рішення задовольнити вимогу найманих працівників та здійснювати погашення існуючих боргів згідно укладеного графіку, погодженого з головою профспілкового комітету. В доповнення вищевикладеного, першим заступником голови облдержадміністрації надано доручення детальніше розібратися з несвоєчасною виплатою заробітної плати в ПАТ «Краснодонський завод «Автоагрегат» з виїздом на місце.  Окрема увага була приділена  КП «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління»      (м. Краснодон), якому необхідна допомога місцевого органу влади для вирішення колективного трудового спору.

Інформація про найбільші підприємства - боржники Луганської області, отримана під час засідання Комісії, взята Відділенням до уваги з метою здійснення моніторингу стану соціально-трудових відносин на них та, у разі необхідності, включення до бази підприємств, що відмічаються підвищеним рівнем конфліктності, для відстеження подальшої ситуації.

 

 

 

Переглядів: 585 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]