НСПП

Субота, 20.04.2024, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Січень » 16 » Розібратися, де порушуються інтереси шахтарів, і захистити законні права трудящих
15:50
Розібратися, де порушуються інтереси шахтарів, і захистити законні права трудящих

«Наше завдання - розібратися, де порушуються інтереси шахтарів, і, якщо треба, захистити ущемлені законні права трудящих», - про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк на засіданні робочої групи з розгляду питань, позначених у відкритому зверненні Незалежної профспілки міста Свердловськ (НПмС) 14 січня 2013 року. Перш за все, губернатор акцентував увагу на тому, що конфліктні питання не повинні політизуватися: це може тільки зашкодити їх об'єктивному вивченню і прийняттю правильних рішень.

Очолив робочу групу перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський. До неї також увійшли керівники департаментів облдержадміністрації, представники Федерації профспілок Луганської області, юристи, а також представники НПмС. У першому засіданні робочої також групи взяли участь народні депутати України Спиридон Кілінкаров (КПУ) та Ігор Швайка (ВО «Свобода»). Від відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області у першому засіданні робочої групи взяли участь начальник Відділення А.Мосіна та заступник начальника-начальник відділу правового забезпечення Є.Березін.

У ході засідання його учасники розглянули усі вимоги НПмС по пунктах. Третина з них знайшла своє рішення в ході обговорення. Як повідомив керівник департаменту ДПЕК по взаємодії з профспілками Руслан Богданов, в даний час у ТОВ «ДПЕК-Свердловантрацит» працює Територіальна державна інспекція з питань праці у Луганській області з перевіркою правочинності наказу № 405, «ініціюючого масові звільнення», скасування якого вимагає ініціативна група НПмС. Вимоги про перерахунок заробітної плати гірникам також визнані заявниками як застарілі, оскільки тарифні ставки на підприємстві розраховуються на основі більш високої мінімальної зарплати, ніж вимагає НПмС - 1102 грн замість 1073 грн. При цьому дотримуються всі коефіцієнти співвідношень розмірів тарифних ставок і окладів, обумовлені Галузевою угодою.

З боку Відділення надані роз’яснення щодо відсутності на даній шахті умов для виникнення колективного трудового спору (конфлікту) (оскільки ініціативна група НПмС лише 11 осіб і не представляє інтереси всього трудового колективу у чисельності 3,5 тисяч працівників).  А також надані роз’яснення щодо практичного застосування положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Робоча група визначила коло питань, вирішення яких перебуває в її компетенції, і прийняла рішення найближчим часом призначити наступне засідання з урахуванням висновків перевірки Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області щодо правомірності видання наказу про реорганізацію.

Переглядів: 573 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]