НСПП

Четвер, 25.04.2024, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Розпочала роботу примирна комісія по розгляду КТС(К) у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання
15:39
Розпочала роботу примирна комісія по розгляду КТС(К) у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання

             06 грудня 2013 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулось перше засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору (конфлікту), який виник у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання міста Луганська. Даний конфлікт був зареєстрований НСПП 25 листопада 2013 року.

         З метою забезпечення ефективної роботи примирної комісії, на початку засідання була розглянута низка організаційних питань:

         -        наявність у примирної комісії компетенції для розгляду вищевказаного колективного трудового спору (конфлікту);

         -        взяття до розгляду вимоги найманих працівників "Укласти з первинною профспілковою організацією комунального позашкільного навчального закладу художньої школи естетичного виховання м. Луганська колективний договір на 2014 - 2017 роки".

         Основна увага учасників першого засідання примирного органу була приділена визначенню конкретних пунктів проекту колективного договору на 2014-2017 року, по яких існують розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин. Загалом по тексту проекту колективного договору у сторін     виникло більше 30 розбіжностей.

         З метою ретельного розгляду кожного із вищезазначених пунктів, було вирішено на друге  засідання примирної комісії, яке заплановане на 18 грудня 2013 року,  для консультування щодо предмету колективного трудового спору (конфлікту), в якості експертів залучити представників: Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації; управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації; Луганської обласної профспілкової організації працівників культури; управління культури Луганської міської ради.

         З пояснень, які були надані сторонами соціально-трудових відносин, стало відомо, що первинна профспілкова організація навчального закладу неодноразово намагалася укласти колективний договір, але жодного разу не було досягнуто згоди з роботодавцем стосовно його змісту. В той час як проект, запропонований з боку директора школи, не влаштовував профспілкову сторону. Саме тому учасники трудових відносин вирішили звернутися до примирної комісії за допомогою щодо вирішення розбіжностей з укладення колективного договору.

Переглядів: 583 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]