НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 12:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 16 » Серед пріоритетів роботи на 2014 рік – погашення заборгованості із виплати заробітної плати
17:24
Серед пріоритетів роботи на 2014 рік – погашення заборгованості із виплати заробітної плати

15 січня 2014 року в Луганській облдержадміністрації відбулося перше у цьому році засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області як член Комісії у засіданні взяла участь начальник відділення А.Мосіна.

Відкриваючи засідання, голова Комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський зазначив, що упродовж 2013 року, в результаті злагодженій роботі усіх органів, відповідальних за ліквідацію заборгованості найманим працівникам, в цілому по Луганській області погашено 40 відсотків невиплаченої заробітної плати. Завдяки цьому у рейтингу за обсягами боргів із виплати заробітної плати область перемістилася з четвертої на десяту позицію. Але на сьогоднішній день залишається іще значна її доля, тому, з урахуванням тенденцій у світовій економіці, погашення цієї суми буде справою нелегкою. Голова Комісії акцентував увагу учасників засідання на те, що для максимального виконання задачі ліквідації боргів найманим працівникам, необхідно використовувати усі повноваження та можливості.

Голова Комісії підкреслив, що найскладніша ситуація в плані погашення зарплатних боргів відбувається на комунальних підприємствах області, зокрема, на підприємствах електротранспорту міст і районів Луганської області.

Особлива увага була приділена комунальному підприємству „Алчевськпастранс”, на якому періодично  загострюється стан трудових відносин. Начальник відділення НСПП Анна Мосіна звернула увагу членів Комісії на те, що 15 січня поточного року на даному підприємстві виник колективний трудовий спір(конфлікт)  з вимогою погасити заборгованість із виплати заробітної плати за період з серпня 2013 по грудень 2013 року. З метою недопущення ескалації конфлікту, фахівцями відділення НСПП терміново здійснено відрядження на комунальне підприємство «Алчевськпастранс» для участі у конференції найманих працівників з розгляду висунутої вимоги. З боку відділення НСПП були надані вичерпні роз'яснення делегатам конференції та керівництву підприємства щодо вирішення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин в правовому руслі.

В свою чергу, головою Комісії надані відповідні доручення  щодо вжиття заходів стосовно стабілізації ситуації на вищезазначеному конфліктогенному підприємстві та розглянути це питання на нараді облдержадміністрації із запрошенням керівників Алчевської міськради та  КП „Алчевськпастранс”, керівництва галузевого управління інфраструктури та туризму ОДА, керівників найбільшого бюджетоутворюючого підприємства м.Алчевськ та інших зацікавлених осіб з метою застосування усіх правових важелів для стабілізації роботи підприємства.

Водночас, з боку нового керівника підприємства та міської влади пролунали запевнення, що ними будуть зроблені необхідні кроки в напрямку зниження соціальної напруги, як на підприємстві, та і в цілому у місті Алчевськ.

      Крім цього, А.Мосіна звернула увагу членів Комісії на ситуацію на комунальному підприємстві «Дорожнє експлуатаційне ремонтно-будівельне управління Краснолуцької міської ради» міста Красний Луч, де у грудні 2013 року найманими працівниками застосовано страйк у формі невиконання своїх трудових обов'язків і зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) з причини невиплати заробітної плати, починаючи з серпня 2013 року. Вона повідомила членів Комісії про заплановані примирні процедури, в яких було б доцільно взяти участь представникам галузевих Департаментів та управлінь облдержадміністрації  за напрямками роботи в якості експертів.

            Про хід роботи Комісії, по її закінченню, начальником відділення НСПП А.Мосіною було надано інтерв’ю кореспонденту видання Луганської обласної ради Наша газета. 

             

Переглядів: 590 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]