НСПП

Вівторок, 16.04.2024, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Серпень » 13 » Слово "тимчасова" вселяє оптимізм
10:50
Слово "тимчасова" вселяє оптимізм

09 серпня 2013 року в Луганській облдержадміністрації в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). В ході засідання головуючим, першим заступником голови облдержадміністрації Е.Лозовським наголошено, що на територіях, де є особиста позиція їхніх керівників, помітні позитивні зрушення в напрямку ліквідації заборгованості по заробітній платі. Значне зниження боргів в окремих містах та районах області відображає відповідальність за виконання поставлених Урядом завдань.

Про це свідчать останні дані щотижневого моніторингу стану погашення заборгованості із заробітної плати. Так протягом липня поточного року на підприємствах Луганської області виплачено заборгованої заробітної плати в сумі 6,4 млн.грн. Основна доля прийшлася на економічно активні підприємства – 6,0 млн.грн., або 20,1%, зазначив Е.Лозовський.

Аналіз існуючої тенденції до зниження заборгованості свідчить, що спільна робота місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів дозволила скоротити борги впродовж липня 2013 року в комунальному секторі на 1,5 млн.грн., державному – на 0,8 млн.грн.

В роботі засідання з боку Відділення взяла участь, як член Комісії, начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна. Вона довела до відома членів Комісії, що погашено заборгованість із заробітної плати та уникнуто чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин в трудових колективах Дочірнього підприємства «Луганський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» та його 18 структурних підрозділах, які перебували на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Е.Лозовський підкреслив, що  стан соціально-трудових відносин – зона відповідальності, перш за все, місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. Відповідальність за розвиток територій, зокрема, за соціально-економічний розвиток  окремих підприємств, від чого, в свою чергу, залежить стан соціально-трудових відносин, передбачена відповідними законами. 

А.Мосіна  звернула увагу, що основним чинником виникнення колективних трудових конфліктів є  заборгованість із заробітної плати та порушення законодавства про працю, в тому числі,  і несвоєчасна та не в повному обсязі виплата заробітної плати. У зв’язку з цим вона нагадала учасникам відеоконференції,   що статтями  24 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» цим органам влади делеговані відповідні повноваження щодо контролю за виконанням колдоговорів та сприяння вирішенню колективних трудових спорів.

За підсумками роботи Комісії були надані відповідні протокольні доручення та запропоновано розглянути на наступному засіданні ситуацію з виплатою заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах. 

Переглядів: 596 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]