НСПП

Середа, 24.04.2024, 13:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 1 » Сьогодні, 1 квітня, наймані працівники КП "Алчевськпастранс" припинили страйк
11:57
Сьогодні, 1 квітня, наймані працівники КП "Алчевськпастранс" припинили страйк

31 березня 2014 року конференція найманих працівників КП «Алчевськпастранс» вирішила: припинити страйк як крайній засіб вирішення колективного трудового спору (конфлікту) та  поновити найманим працівникам -  учасникам страйку роботу на підприємстві з 1 квітня 2014 року. Страйк на підприємстві було оголошено 28 лютого 2014 року та розпочатий 16 березня 2014 року  як крайній засіб вирішення колективного трудового спору (конфлікту)  внаслідок того, що примирні процедури не привели до його вирішення.

Вимоги страйкарів:

1. «Виплатити заборгованість із заробітної плати в повному обсязі з серпня 2013 року по грудень 2013 року».

2. «Виплачувати заробітну плату відповідно до вимог статті 115 КЗпП України».

До початку страйку органами місцевого самоврядування виділено коштів підприємству у сумі 2 млн. грн. на погашення заборгованості із заробітної плати, але ці кошти були виплачені вже у період застосування найманими працівниками страйку. Але коштів не вистачило для повного погашення боргів. Крім того, несвоєчасно та не в повному обсязі виплачувалася поточна заробітна плата, що спонукало працівників на застосування страйку. Під час проведення страйку на сесії Алчевської міської ради знову прийнято рішення про виділення  підприємству  2 млн. грн. , яка  буде спрямована на погашення боргу із заробітної плати.

Зважаючи на позитивні кроки з боку органів місцевого самоврядування щодо виплати заборгованості із заробітної плати, 31 березня 2014 року конференція найманих працівників вирішила: прийняти рішення про припинення страйку як крайнього засобу вирішення колективного трудового спору (конфлікту) на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс», який був оголошений 28 лютого 2014 року та розпочатий 16 березня 2014 року; поновити найманим працівникам -  учасникам страйку роботу на підприємстві (приступити до виконання своїх трудових обов'язків) з 1 квітня 2014 року .

У період застосування працюючими КП "Алчевськпастранс" страйку Відділенням не зафіксовано порушень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", яким передбачено порядок здійснення права на страйк.

 

 

Переглядів: 486 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]