НСПП

П`ятниця, 29.03.2024, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Серпень » 1 » Тільки спільними зусиллями можна ліквідувати борги по зарплаті
14:14
Тільки спільними зусиллями можна ліквідувати борги по зарплаті

Відкриваючи 31 липня 2013 року засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) перший заступник голови Луганської облдержадміністрації  Едуард Лозовський поінформував присутніх про свою участь в нараді у Першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, яка відбулася напередодні.   На нараді поряд з іншими розглядалося питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу всіх керівників територій та підприємств області на те, що Перший віце-прем'єр-міністр України поставив завдання до кінця поточного року повністю погасити всю заборгованість із зарплати на підприємствах державної форми власності.

 «Виконання поставленого завдання можливе тільки при чітко налагодженій спільній роботі місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів», - зазначив Е. Лозовський.

Крім того, головуючий повідомив, що впродовж липня поточного року на підприємствах Луганщини усіх форм власності виплачено найманим працівникам майже 4 млн.грн. заборгованої заробітної плати.

Кращим прикладом стала ситуація, яка впродовж тижня, за допомогою членів Комісії була вирішена на Дочірньому підприємстві «Луганський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» та його 18 структурних підрозділах, розташованих на території області, де повністю ліквідовано борги та уникнуто чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин в колективах. Саме це підприємство та його структурні підрозділи перебувають на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів.

В ході засідання Комісії керівникам територій були надані доручення по погашенню  впродовж серпня поточного року існуючої заборгованості. Зі свого боку  Відділення буде відстежувати стан їх виконання і вживати заходи в напрямку   усунення дестабілізаційних чинників та вирішення вимог найманих працівників на підприємствах, які знаходяться на обліку Відділення та де зареєстровані колективні трудові  спори.  Підбиття підсумків виконання доручень за результатами роботи Комісії заплановано на наступний тиждень.

 

 

Переглядів: 586 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]