НСПП

П`ятниця, 29.03.2024, 01:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 8 » Угода про співпрацю відділення НСПП в Луганській області з Федерацією профспілок Луганської області – в дії
14:41
Угода про співпрацю відділення НСПП в Луганській області з Федерацією профспілок Луганської області – в дії

Відділення НСПП в Луганській області, з метою виконання Плану спільних заходів відділення НСПП в Луганській області та Федерації профспілок Луганської області на 2014 рік, продовжує роботу в напрямку  підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин. 

04 квітня поточного року заступник начальника відділення НСПП в Луганській області-начальник відділу правового забезпечення Євген Березін взяв участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Про взаємодію профспілок з державними органами щодо здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства України», який відбувся в рамках проведення планового семінару-практикуму «Соціальна справедливість - загальновизнані цінності в демократичному суспільстві», організованому для голів первинних профспілкових організацій підприємств, організацій промислової сфери області – членських профспілкових організацій Федерації профспілок Луганської області.

Згідно плану проведення даного заходу перед учасниками «круглого столу» виступили перший заступник голови Федерації профспілок Луганської області, представники: прокуратури Ленінського району міста Луганська, Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. 

Під час свого виступу при обговоренні тематики «круглого столу» Євген Березін відмітив, що статтею 26 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» закріплені права профспілок, їх об’єднань у вирішені колективних трудових спорів (конфліктів), до яких слід віднести: право профспілок представляти інтереси працівників при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) у порядку, встановленому законодавством; право представників профспілок брати участь у діяльності примирних комісій, трудових арбітражів та інших органів, які розглядають колективний трудовий спір (конфлікт).  При цьому він підкреслив, що профспілка, якій доручено представляти інтереси найманих працівників, виступає від імені трудового колективу у виниклих розбіжностях та набуває певних прав і обов’язків при вирішені колективного трудового спору. Більш детально Євген Березін зупинився не тільки на цих правах, але і  обов′язках. Жваву дискусію викликало висловлювання представника відділення НСПП, що в останній час спостерігається поступова втрата довіри трудового колективу до «традиційних» профспілок, підтвердженням чого стає створення на підприємствах двох або трьох профспілок, так званих «незалежних». Наприкінці засідання «круглого столу» його учасники дійшли згоди, що профспілки мають всі правові важелі, щоб  бути дійсними захисниками прав і гарантій трудящих, і особливо важливо у сучасний час в повній мірі використовувати всі права та повноваження профспілок, наданих їм чинним законодавством України.

 Євген Березін запевнив, що зі свого боку Відділення НСПП готове завжди надати правову та методичну допомогу у рамках своїх повноважень. По закінченні заходу ним надані консультації учасникам з питань, що відносяться до компетенції Відділення.

Переглядів: 541 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]