НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Ускладнення кон’юнктури на українських ринках відбилося на регіональній економіці Луганщини
16:40
Ускладнення кон’юнктури на українських ринках відбилося на регіональній економіці Луганщини

     08 листопада  поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку, відбулося розширене засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), із запрошенням до студії представників органів прокуратури, силових структур, контролюючих органів та арбітражних керуючих. З боку відділення НСПП в Луганській області, як член Комісії,  у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

         За словами першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського, питання вирішення ліквідації  заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Луганської області залишається проблематичним. За статистичними даними, станом на 01.10.2011 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складала 64,1 млн. грн., тобто у порівнянні з початком поточного року була зменшена на 5,1 млн.грн. Однак упродовж жовтня відбувся ріст боргів працівникам підприємств області на 1,4 млн.грн. Таким чином, перед областю стоїть задача – максимально знизити рівень заборгованості із виплати заробітної плати.    

Під час засідання Комісії були розглянуті найбільш проблемні підприємства – боржники державної та комунальної форм власності, заслухані керівники відповідних галузевих департаментів і управлінь облдержадміністрації стосовно причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та обговорені спільні шляхи щодо сприяння  її ліквідації. При цьому відзначена повна ліквідація заборгованої заробітної плати працівникам ТОВ "Інтер-інвест вугілля"                      м. Первомайськ. 

Е.Лозовський висловив занепокоєння стосовно ситуації з виплати заробітної плати, що склалася на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт». В ході обговорення начальник Відділення Анна Мосіна нагадала,  що скрутне становище на вищезазначеному підприємстві викликало виникнення у жовтні поточного року шести колективних трудових спорів. В доповнення голова Комісії довів до відома учасників засідання, що вихід з ситуації, яка склалася на підприємстві ДП «Луганськвуглеремонт», можливий за рахунок  передачі заводу в оренду одній з великих луганських компаній в рамках внутрішньообласної кооперації, однак при цьому необхідно зберегти промисловий майданчик і робочі місця. Для цього на початку листопада відбулася зустріч голови облдержадміністрації з потенційними інвесторами, які висловили зацікавленість в оренді зазначеного підприємства.

З огляду на те, що підприємство підвідомче Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, наступного тижня губернатор Луганщини з пропозиціями обласних властей щодо стабілізації ситуації на заводі, має намір виїхати до Києва, щоб на місці вирішити питання розвитку підприємства.

Переглядів: 479 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]