НСПП

Вівторок, 23.04.2024, 20:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 10 » В Луганській облдержадміністрації визначені пріоритетні напрямки роботи в питанні погашення заборгованості із виплати заробітної плати
09:38
В Луганській облдержадміністрації визначені пріоритетні напрямки роботи в питанні погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Стан справ з виплати заробітної плати, який на сьогоднішній день складається у Луганській області розглянуто на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія)          9 квітня 2014 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ірини Верігіної.

Упродовж засідання всіма  членами Комісії надані пояснення про вжиті, відповідальними за даний напрямок роботи структурами, заходи. 

За повідомленням директору Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації загальна сума невиплаченої заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ та організацій Луганської області на початок квітня поточного року становила 40,9 тис. грн. і скоротилась упродовж березня 2014 року на 7,5 млн.грн (16%), що  в свою чергу складає 97% ліквідації невиплат на економічно активних підприємствах області. Майже половина виплачених боргів приходиться на підприємства комунальної форми власності, остання частина – це погашення боргів працівникам державних підприємств.

Напруженим залишається стан виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства області, особливо на підприємствах  міськелектротранспорту, де сума боргів серед даної категорії суб’єктів господарювання складає майже 80%.

Начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області Анна Мосіна звернула увагу присутніх на те, що борги по зарплаті працівникам цих підприємств  неодноразово ставали причиною виникнення колективних трудових спорів та акцій протесту. При цьому органи місцевого самоврядування розраховують лише на отримання субвенції з державного бюджету, а не на власні можливості.

Крім того, начальник Відділення підняла питання по окремих колективних трудових спорах (конфліктах), причиною виникнення яких стала саме заборгованість із виплати заробітної плати. Також запропонувала чітко визначити причинно-наслідковий зв’язок виникнення таких боргів та рівні, на яких потрібно вирішувати проблемні питання по кожному підприємству і запропонувала деякі кроки в правовому полі. Також нею наголошено на те, що  є непоодинокі випадки  укриття наявної заборгованості, що вимушую працівників вступати у відкриті конфлікти із роботодавцями,  при цьому  втрачається час на їх врегулювання без  ескалації конфлікту. 

 За підсумками засідання Ірина Верігіна дала ряд протокольних доручень.

Переглядів: 559 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]