НСПП

Четвер, 25.04.2024, 19:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Відбулась узгоджувальна зустріч сторін КТС(К) на Луганському УТОС
12:35
Відбулась узгоджувальна зустріч сторін КТС(К) на Луганському УТОС

23 квітня 2014 року, за координацією Відділення НСПП в Луганській області (далі – Відділення), відбулась узгоджувальна зустріч сторін колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками Луганського учбово-виробничого об'єднання Українського товариства сліпих міста Луганська та  Луганським учбово-виробничим об'єднанням Українського товариства сліпих міста Луганська.

         Зустріч відбувалась безпосередньо на виробничому підприємстві, на яке виїхали два спеціалісти відділу правового забезпечення. На зустрічі розглядалися питання узгодження позицій сторін колективного трудового спору (конфлікту) щодо реалізації рішення трудового арбітражу (рішення від 27 травня 2013 року) та постанови президії Центрального правління Українського товариства сліпих (постанова від 18 червня 2013 року №6-4) про створення нового підприємства на базі Луганського учбово-виробничого об'єднання Українського товариства сліпих.

         Під час зустрічі сторонами колективних трудових спорів обговорювались питання щодо чинників, які призвели до виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та можливі шляхи подолання заборгованості.

         В ході бесіди зі сторонами спору фахівцями Відділення з'ясовано, що: рішення трудового арбітражу не виконується; заборгованість із заробітної плати майже не змінилась у порівнянні з моментом взяття на спору на облік; підприємство, яке було створено на базі Луганського учбово-виробничого об'єднання Українського товариства сліпих, не має можливості реалізації продукції, у зв'язку з падінням на неї попиту. При цьому, зацікавленість місцевих органів влади у погашенні боргів із зарплати інвалідам по зору, вирішує питання джерела, з якого можливе здійснення такого погашення.

         За результатами зустрічі, враховуючи особливий статус підприємства,  сторонами було вирішено направити лист Луганському міському голові з проханням допомогти в пошуку ринку збуту готової продукції новоствореного підприємства, частина доходу якого йде на погашення заборгованості із заробітної плати найманим працівникам Луганського учбово-виробничого об'єднання Українського товариства сліпих.

         З боку Відділення зроблено все можливе для вирішення конфлікту. На даний час підприємство потребує допомоги від місцевої влади.      

Переглядів: 624 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]