НСПП

Вівторок, 23.04.2024, 20:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення боргів із виплати заробітної плати на Луганщині
10:45
Відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення боргів із виплати заробітної плати на Луганщині

02 жовтня поточного року  начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна взяла участь у черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), на якому розглядався стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області на 01.10.2013.

На початку засідання Комісії перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Едуард Лозовський зазначив, що на сьогоднішній день заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ і закладів  Луганської області повністю відсутня. Він підкреслив, що це стало можливим завдяки своєчасним заходам з боку керівництва Луганської облдержадміністрації.

За вересень п.р. загальна сума боргу найманим працівникам області зменшилася на 400,0 тис.грн., або 1,4%  і на 01 жовтня становить 62,3 млн. грн. В основному, зниження  відбулося за рахунок економічно активних підприємств. Разом з тим, на підприємствах комунальної форми власності заборгованість із виплати заробітної плати збільшилася на 0,3 млн.грн. і на початок жовтня п.р. склала 5,1 млн.грн. Переважна питома вага цієї суми –      80 % припадає на підприємства міськелектротранспорту області.

Серед інших проблемних підприємств області були розглянуті ті, що перебувають у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів,  та на яких зареєстровані колективні трудові спори. Начальник відділення НСПП в Луганській області надала інформацію про початок страйку найманими працівниками державного відкритого акціонерного товариства  «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» - дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства  «Державна холдингова компанія «Спецшахтобуріння» міста Свердловська Луганської області. Вона повідомила, що з боку відділення НСПП найманим працівникам надаються роз’яснення щодо неухильного дотримання законодавства про колективні трудові спори (конфлікти) під час страйку.

         Значна увага під час засідання Комісії була приділена розгляду ситуації, яка склалася у товаристві з обмеженою відповідальністю «Інтер-інвест вугілля» міста Первомайськ, на якому у грудні 2012 року НСПП був зареєстрований колективний трудовий спір. Завдяки залученню до вирішення проблемних питань даного підприємства з боку Луганської облдержадміністрації органів МВС і прокуратури області, вдалося досягнути позитивної динаміки погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам.

            Окрім цього, Анна Мосіна обговорила із заступником Луганського міського голови стан погашення боргів найманим працівникам Луганської міської госпрозрахункової поліклініки, соціально-трудові відносини у якій перебувають на обліку відділення НСПП. Також нею було піднято питання щодо ситуації, що склалася у Луганському учбово-виробничому об’єднанні Українського товариства сліпих, на якому Служба сприяє вирішенню колективного трудового спору.

Переглядів: 592 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]