НСПП

П`ятниця, 29.03.2024, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 25 » Відбулося засідання примирної комісії по розгляду КТС(К) на КП «Лисичанський Шляхрембуд»
15:47
Відбулося засідання примирної комісії по розгляду КТС(К) на КП «Лисичанський Шляхрембуд»

21 березня 2014 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулось засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками комунального підприємства «Лисичанський Шляхрембуд» міста Новодружеськ міста Лисичанська Луганської області та комунальним підприємством «Лисичанський Шляхрембуд» міста Новодружеськ міста Лисичанська Луганської області.

         Відділенням НСПП, на прохання сторін, на засідання примирного органу були залучені: начальник управління житлово-комунального господарства Лисичанської міської ради; представник Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації; заступник начальника управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та  голова Луганської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

         В ході роботи примирної комісії представники від найманих працівників повідомили, що підприємство погасило заборгованість із виплати заробітної плати за жовтень, листопад, частину грудня 2013 року і загалом до сплати залишилось 140,7 тис. грн. При цьому, як представники сторін, так і залучені особи звернули увагу на те, що  причиною виникнення заборгованості із заробітної плати є порушення платіжної дисципліни з боку органів державного казначейства в частині невиплати коштів по платіжним дорученням, оскільки, виходячи з наданих матеріалів, місцеві органи влади повністю перераховували кошти по актам виконаних робіт.

         Як наголосила голова обласної галузевої профспілки, ситуація, що склалася на даному підприємстві, є типовою для більшості комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства області. В свою чергу, представники найманих працівників акцентували увагу на вкрай напруженому стані соціально-трудових відносин. При цьому вони заявили, що  у випадку невиконання   вимоги, працівники  мають намір застосувати акцію протесту.

     Зі свого боку відділення НСПП надало роз’яснення щодо порядку    застосування протестних дій рамках правового поля.   

         За підсумками розгляду спору примирна комісія прийняла рішення щодо задоволення вимоги найманих працівників в сумі, що залишилася непогашеною. В подальшому, відділення НСПП спільно з обласною галузевою профспілкою буде контролювати виконання даного рішення примирного органу.

 

Переглядів: 561 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]