НСПП

Четвер, 28.03.2024, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 58
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Червень » 12 » Відбулося засідання примирної комісії по розгляду КТС на КП «Комбінат з озеленення та благоустрою Краснолуцької міської ради»
09:20
Відбулося засідання примирної комісії по розгляду КТС на КП «Комбінат з озеленення та благоустрою Краснолуцької міської ради»

11 червня 2013 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулося засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору на комунальному підприємстві «Комбінат з озеленення та благоустрою Краснолуцької міської ради» (міста Красний Луч Луганської області), який  був зареєстрований 27 травня 2013 року з вимогою найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

З метою створення примирного органу, відділенням НСПП проведена велика роз’яснювальна та консультативно-методична робота. Завдяки цьому, сторонам вдалося створити примирну комісію у термін, визначений чинним законодавством. Враховуючи досвід проведення примирних процедур по вирішенню попередніх колективних трудових конфліктів на комунальних підприємствах, Відділенням, на прохання сторін, були  залученні та взяли участь у її роботі: Краснолуцький міський голова, керівники фінансового управління та управління житлово-комунального господарства Краснолуцької міської  ради, представник Департаменту житлово-комунального  господарства Луганської облдержадміністрації та голова Луганської обласної профспілкової організації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.  Це дозволило вислухати позицію всіх причетних до вирішення колективного трудового спору органів та посадових осіб і прийняти зважене рішення.

            Голова комітету первинної профорганізації комунального підприємства під час виступу відзначила, що заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на 150,2 тис.грн., це складає 41% від суми, яка стала причиною виникнення розбіжності. При цьому вона підкреслила, що виплата боргів найманим працівникам розпочалася з моменту виникнення зазначеного колективного трудового спору.

  Керівник підприємства повідомив, що на суму заборгованості із виплати заробітної плати, яка залишилася на сьогоднішній день, складений графік її погашення, згідно якого передбачається ліквідація боргів працюючим до 01 липня поточного року.

            Враховуючи, що дане підприємство є комунальним і підпорядковується Краснолуцькій міській раді, була заслухана позиція представників міського органу влади щодо причин виникнення розбіжності між найманими працівниками та роботодавцем і подальших заходів, які забезпечать сталий розвиток комбінату з озеленення та благоустрою. Однією з головних причин накопичення заборгованості із виплати заробітної плати були названі прорахунки управлінсько-кадрового менеджменту попереднього керівництва підприємства. Краснолуцький міський голова зробила акцент на тому, що дане підприємство є госпрозрахунковим, і тому воно повинно в певній мірі самостійно забезпечувати себе обсягами робіт.

            Взявши до відома пояснення представників сторін колективного трудового спору та інших учасників засідання, примирна комісія прийняла рішення щодо поступового погашення заборгованості із виплати заробітної плати згідно графіку, розробленого адміністрацією з урахуванням реальних джерел і погодженого з головою профспілкового комітету, яка представляє інтереси трудового колективу у колективному трудовому спорі.  

В черговий раз, результат проведення вищезазначеного засідання примирного органу свідчить, що залучення до участі у примирних процедурах представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування дозволяє виявити об’єктивні і суб’єктивні причини, які зумовлюють виникнення колективних трудових спорів. За результатами аналізу цих причин таким складом учасників засідання примирної комісії вдається в оптимальні терміни знайти і поступово здійснювати заходи, спрямовані на врегулювання розбіжностей в трудовому колективі. 

Хід роботи примирної комісії іще раз довів, що  адекватна і своєчасна реакція місцевих органів влади та керівництва підприємства на ускладнення стану соціально-трудових відносин дозволяє своєчасно проводити примирні процедури і за столом переговорів змінити „гарячі” відносини на конструктивний діалог.

Переглядів: 579 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]