НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 29 » За стабільну роботу - гідну зарплату
17:14
За стабільну роботу - гідну зарплату
29 квітня поточного року, напередодні Дня міжнародної солідарності трудящих, в залі засідань Федерації профспілок Луганської області відбувся обласний профспілковий Форум «За стабільну роботу - гідну зарплату».

В ході роботи Форуму облдержадміністрацією в особі голови ОДА Володимира Пристюка, Федерацією профспілок Луганської області в особі Володимира Тураєва та об'єднанням організацій роботодавців Луганщини підписано Територіальну угоду на 2013-2015 роки. З боку відділення НСПП в Луганській області в даному заході взяла участь начальник Відділення Анна Мосіна.

         Сторонами визначені пріоритетні напрями Угоди для забезпечення прав громадян на гідну працю, підвищення якості життя працівників та їх сімей, скорочення масштабів бідності на основі стійкого розвитку економіки, підвищення її конкурентоспроможності і збільшення доходів організацій, зростання продуктивності праці, стабільної зайнятості та гнучкості ринку праці, безпеки робочих місць, розширення можливостей для професійного і кар'єрного зростання працівників.

         Учасниками Форуму означені позитивні досягнення виконання Угоди щодо економічного та соціального розвитку регіону, серед яких  -  збереження і розвиток вітчизняного виробництва, підвищення його ефективності. Так, середньомісячна заробітна плата у розрахунку на одного штатного працівника області у 2012 році склала 3090 грн., що в 2,7 рази перевищує рівень мінімальної заробітної плати (1134 грн.). У порівнянні з 2011 роком розмір середньомісячної заробітної плати збільшився на 12,7%. За цим показником Луганська область займає 6-е місце серед регіонів України. Велика увага сторонами була приділена стану укладення  колективних договорів, за рівнем охоплення якими Луганська область займає ІІ місце серед регіонів України.  Упродовж 2012 року в області створено понад 37 тисяч нових робочих місць.

 «У обласної влади Луганщини з профспілковими організаціями регіону налагоджена давня плідна співпраця, саме вони допомагають нам оперативно реагувати на проблеми, які виникають у трудящих жителів нашої області, - заявив Володимир Пристюк. - Таке взаємовигідне співробітництво ми маємо намір налагоджувати і надалі».

Учасники Форуму прийняли резолюцію із вимогами до вищих органів законодавчої та виконавчої влади.

Під час заходу начальник відділення НСПП в Луганській області  надала інформацію про спільну діяльність Відділення з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та профспілками всіх рівнів, а також звернула увагу профспілок та роботодавців на доцільність проходження оцінки відповідності критеріям репрезентативності, яка сприяє реалізації соціального діалогу на відповідній території.

 

Переглядів: 673 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]