НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 12:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Липень » 23 » 19 липня 2012 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи
14:16
19 липня 2012 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи

19 липня 2012 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група), в якій прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області  Анна Мосіна.

Засідання проводилось під головуванням першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Едуарда Лозовського. В ході засідання робочої групи Е. Лозовській  заявив, що вирішення проблем стосовно невиплати заробітної плати  та з’ясування  причин затримки боргів по зарплаті активніше іде за допомогою правоохоронних органів.  

Учасники засідання розглянули ситуацію щодо виплати зарплат працівникам підприємств комунальної сфери Луганщини, зокрема, Кіровська, Лисичанська і Сєвєродонецька. При цьому була відмічена низька ефективність  роботи в цьому напрямку міської влади Кіровська - методи взаємодії міської влади і керівників підприємств не приносять своїх результатів. Так, Комбінат комунальних послуг Кіровська (далі – ККП), маючи заборгованість по зарплаті майже в півмільйона гривень,  практично не має перспектив її погашення. При цьому активи підприємства передані в оренду іншому, знов створеному підприємству, на яке переведений і штат працівників, а борги залишилися на ККП.

Також на робочій групі розглянута ситуація на транспортних підприємствах міст Сєвєродонецька і Лисичанська. Управлінню транспорту та зв'язку Луганської облдержадміністрації було доручено вивчити стан справ на ВАТ «Сєвєродонецьке автотранспортне підприємство 10920», детальніше зупинившись на виконанні ним ліцензійних умов. «Щодо КП «Лисичанське трамвайно-тролейбусне управління», то з початку липня поточного року заборгованість перед працівниками зменшена майже на 200 тис. грн. - за рахунок отримання держсубвенції. При цьому поточна зарплата виплачується стабільно», - повідомив представник управління транспорту та зв’язку Луганської облдержадміністрації.

За підсумками засідання були складені відповідні протокольні доручення, у тому числі,  звернення до органів прокуратури Луганщини.

До участі в робочій групі відділенням НСПП в Луганській області підготовлена інформація щодо ходу вирішення та стану врегулювання вимог по 6 колективних трудових спорах, що виникли в структурних підрозділах Брянківського територіального медичного об’єднання. У зв’язку з цим Відділенням опрацьовані дані питання зі сторонами спору та представниками Брянківського міськвиконкому.

На наступному засіданні вирішено розглянути стан погашення та причини утворення боргів по зарплаті бюджетних та комунальних  установ міст та районів області. Відділенням НСПП в Луганській області готується аналітична інформація, що розкриває типові причини виникнення  боргів бюджетникам та шляхи їх усунення, опираючись на досвід, отриманий в ході вирішення колективних трудових спорів в бюджетних установах.

Переглядів: 709 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]