НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 16 » Борги із виплати заробітної плати у Луганській області поступово знижуються
18:06
Борги із виплати заробітної плати у Луганській області поступово знижуються

11 грудня  поточного року в Луганській облдержадміністрації, в режимі відеоконференцзв'язку з містами та районами області, відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), із запрошенням до студії представників органів прокуратури, силових структур та контролюючих державних органів, керівників структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації. З боку відділення НСПП в Луганській області як член Комісії у засіданні взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

Відкрив засідання голова Комісії Едуард Лозовський. За його словами, на сьогоднішній день, завдяки скоординованим зусиллям обласної та місцевої влади Луганщини, а також роботи профільних структур і відомств, ряд підприємств-боржників із виплати заробітної плати упродовж листопада цього року знизили суму боргу перед своїми працівниками на 8,1% (5,1 млн. грн.).

В ході розгляду загальнообласних показників стану ліквідації боргів голова Комісії акцентував увагу присутніх на те, що найбільша частка скорочення відбулася на підприємствах комунальної форми власності (з 7 млн. грн. до 4,6 млн. грн.). В основному це відбулося за рахунок погашення боргів на підприємствах міськелектротранспорту - 4 млн. грн., що становило 87% від загальної суми заборгованості по комунальних підприємствах області.

При обговоренні заходів, які необхідно вжити, значна увага була приділена ситуації, що склалася на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс» і яка знаходиться під особистим контролем голови облдержадміністрації Володимира Пристюка. Це підприємство внесено до бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності, і Відділення постійно здійснює моніторинг розвитку стану соціально-трудових відносин на ньому.  На теперішній час розглядаються можливі шляхи збалансування економічно-фінансової діяльності підприємства, в тому числі за рахунок співпраці з публічним акціонерним товариством «Алчевський металургійний комбінат» на умовах концесії. За повідомленням першого заступника голови облдержадміністрації, найближчим часом за рішенням Алчевської міської ради «Алчевськпастранс» отримає кошти на погашення частини заборгованості, решту суми погашатимуть за рахунок отримання субвенції з державного бюджету на компенсацію перевезень пасажирів пільгових категорій.

По підприємствах державної форми власності зниження становило 10,8 % , питома вага якого припадає на державне підприємство «Луганськвуглеремонт» (80%). При цьому начальник відділення НСПП Анна Мосіна звернула увагу членів Комісії на те, що у жовтні 2013 року на даному підприємстві було зареєстровано шість колективних трудових спорів з вимогою виплатити заборгованість із виплати заробітної плати. А.Мосіна  інформувала осіб, відповідних за даний напрямок роботи, про хід проведення примирних процедур на даному підприємстві, в результаті чого вивчені причини виникнення заборгованості найманим працівникам, серед яких - наявність великих дебіторських боргів, але згідно програми виводу підприємства із кризового стану керівництво даного суб’єкта господарювання сподівається на повну ліквідацію заборгованості до кінця поточного року.

Переглядів: 553 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]