НСПП

Неділя, 28.04.2024, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 14 » Борги на комунальних підприємствах міста Луганська мають бути погашеними найближчим часом
15:34
Борги на комунальних підприємствах міста Луганська мають бути погашеними найближчим часом

13 грудня 2011 року виїзне засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група) відбулося в приміщенні Луганської міської ради. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського. З боку Луганської міської ради були присутні заступник Луганського міського голови – голова комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат М.Воротнікова та представники районних у місті Луганську рад. Від відділення НСПП в Луганській області на засіданні робочої групи була присутня начальник відділення А.Мосіна.

За словами начальника Головного управління праці та соціального захисту населення О.Поліщук,  - це вже третє виїзне засідання, що розглядає стан із виплатою боргів по підприємствам  Луганська в цьому році.  Контроль за виконанням протокольних доручень, наданих у березні та квітні поточного року дозволив досягнути позитивної тенденції у виплаті заробітної плати. Але у жовтні поточного року ситуація різко погіршилась, і було прийнято рішення знов зустрітися с посадовими особами, відповідальними за цей напрямок роботи.

Розгляд стану виплат боргів робоча група проводила по районах міста Луганськ за присутності заступників голів райрад, що відповідають за даний напрямок роботи та членів відповідних районних комісій.

За результатами звітів керівників підприємств-боржників міста Луганська з’ясовано, що деякі з них вже розрахувалися з працівниками, у тому числі, і одне з найкрупніших підприємств міста – ДП „Луганськвугілля”.

Серед негативних тенденцій Едуард Лозовський також відмітив зростання заборгованості із виплати заробітної плати на окремих підприємствах території.  На засіданні було заслухано звіти керівників Луганського учбово-виробничого об’єднання Українського товариства сліпих, а також підприємств, наймані працівники яких вступили в колективних трудовий спір із своїми роботодавцями саме з причин виникнення заборгованості по зарплаті.  

Начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна звернула увагу на проблеми підприємств, де борги найманим працівникам виникли з причини заборгованості з державного бюджету за виконані роботи. До робочої групи відділенням НСПП були підготовлені довідки по двом підприємствам, проблеми яких потребують вирішення на рівні галузевих міністерств, а саме :

  - Публічне акціонерне товариство „Трест „Луганськшахтопроходка” (м.Луганськ), на якому зареєстровано колектив       ний трудовий спір з причини  виникнення боргів найманим працівникам у сумі 19,5 млн.грн., що накопичувалась в результаті відсутності розрахунків за виконані роботи по шахті № 10 „Нововолинська” Міністерством енергетики та вугільної промисловості України за 2009-2010 роки. На момент проведення засідання робочої групи та в результаті сприяння вирішенню конфлікту було погашено 3 млн. 243 тис. грн. Подальше погашення боргів шахтобудівникам можливе лише в результаті оплати виконання державного замовлення профільним міністерством. За повідомленням представника підприємства, на момент проведення засідання робочої групи виплачено боргів із заробітної плати у сумі 255,0 тис.грн. за жовтень 2011 року.

        - Державне підприємство «Український державний проектний інститут споруд захищеного ґрунту «Діпропромтеплиця» (м.Луганськ). Трудовий колектив цього підприємства вступив в колективний трудовий спір зі своїм роботодавцем. Однак вирішення розбіжностей на виробничому рівні неможливо, а залежить від Міністерства аграрної політики та продовольства України. При цьому на неодноразові звернення найманих працівників  до профільного міністерства відповідей не отримано. Не допомогло вирішенню проблеми і звернення до галузевого міністерства з боку трудового арбітражу.

Відділенням повідомлено робочу групу, що згідно Уставу підприємства управління ним здійснюється саме Міністерством агрополітики та продовольства України, яке багато років не переймається його долею, що і стало першопричиною наявного скрутного стану. Декілька місяців тому розглядалося питання про ліквідацію інституту, але нічого не змінилося. Враховуючи це, головуючий робочої групи, перший заступник голови Луганської ОДА Е.Лозовський має намір підняти це питання саме перед профільним міністром.

        За підсумками засідання робочої групи прийнято протокольні доручення та визнано з позначкою „добре” роботу Ленінської районної у місті Луганську ради та недостатньою роботу Артемівської районної у місті Луганську ради в напрямку недопущення такого негативного явища, як існування заборгованості із виплати заробітної плати.

В свою чергу, відділення НСПП, враховуючи наявність досвіду трудового колективу міського комунального підприємства „Луганськелектротранс” (м.Луганськ) щодо вирішення розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцем в рамках Закону України „Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та накопичення боргів найманим працівникам, включило дане підприємства до бази даних БДП з метою відстеження подальшої ситуації та моніторингу стану соціально-трудових відносин.

 

Переглядів: 1064 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Fhytri  
0
Of the panoply of wsbeite I've pored over this has the most veracity.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]