НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 05:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Федерація профспілок Луганської області визнана репрезентативною
18:09
Федерація профспілок Луганської області визнана репрезентативною

Відповідно до Закону України „Про соціальний діалог в Україні” і Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом НСПП від 21.07.2011 №73, Федерація профспілок Луганської області подала до відділення НСПП в Луганській області (далі – Відділення) заяву з відповідними документами.

         У зв'язку з цим Комісією відділення НСПП в Луганській області  була здійснена оцінка зазначеного об'єднання профспілок на відповідність таким критеріям репрезентативності:

·        легалізація (реєстрація) Федерації профспілок Луганської області відповідно до закону  та її статус;

·        загальна чисельність членів об’єднання профспілок;

·        територіальна розгалуженість.

За результатом аналізу поданих Федерацією профспілок документів було встановлено наступне. По-перше, Федерація професійних спілок Луганської області легалізована відповідно до закону (форма легалізації – шляхом реєстрації) та  її статус - обласний.

Загальна чисельність членів профспілок, які входять до Федерації професійних спілок Луганської області, станом на 01.01.2011 складає 484222 осіб, що підтверджується довідкою, наданою Федерацією. Відповідно до Порядку було здійснено порівняння даних про загальну чисельність членів  профспілок, які входять до Федерації професійних спілок Луганської області, з даними органу статистики про чисельність зайнятого населення по Луганській області.

За даними Головного управління статистики у Луганській області, загальна чисельність зайнятого населення за 2010 рік по Луганській області складає 1015,4 тис. осіб. Питома вага кількості членів  профспілок, які входять до Федерації професійних спілок Луганської області, у кількості зайнятого населення по Луганській області складає 47,6 %.

Таким чином, Федерація професійних спілок Луганської області  відповідає критеріям репрезентативності за загальною кількістю її членів по відношенню до кількості зайнятого населення по Луганської області.

Щодо територіальної розгалуженості Федерації було встановлено, що до складу Федерації професійних спілок Луганської області входять 45 членських профспілкових організацій, у тому числі 10 територіальних, 25 обласних, 1 місцева профспілка, 3 об’єднання профспілок та 6 первинних профспілкових організацій.

З огляду на результати проведеної роботи, рішенням відділення НСПП в Луганській області Федерацію професійних спілок Луганської області визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

11 жовтня 2011 року відбулося урочисте вручення Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності Федерації профспілок Луганської області, на яке були запрошені голови обкомів та теркомів профспілок і представники ЗМІ. Перше в Луганській області Свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності за номером 001 голові Федерації Володимиру Тураєву вручила начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна. Вона зазначила: „В цьому році вступил в силу Закон України  „Про соціальний діалог в Україні”. Одним з учасників соціального діалогу є потужна громадська організація – профспілка. Можна з упевненістю сказати, що профспілка – це організація, якій наймані працівники довіряють здійснювати представництво і захист своїх трудових, соціально-економічних прав та інтересів. Сьогодні профспілкові лідери – правообізнані, здатні  згуртувати навколо себе значну кількість людей. Про це свідчить загальна чисельність Федерації профспілок Луганської області – майже 500 тис. осіб. Від особистої громадської позиції членів профспілок, їх лідерів залежить і як відбувається соціальний діалог, і його кінцевий результат.

Ми сподіваємося, що ця оцінка буде сприяти подальшому розвитку соціального діалогу, поліпшенню соціально-трудових відносин як на рівні кожного підприємства, так і області в цілому.

Ми хочемо побажати, щоб всі спірні питання між найманими робітниками та роботодавцями вирішувалися в правовому полі за столом переговорів, а ми,  Національна служба посередництва й примирення, завжди готові прийти на допомогу, залишаючись об'єктивним і надійним вашим соціальним партнером!”

Голова Федерації профспілок Луганської області Володимир Тураєв подякував відділення НСПП в Луганській області за багаторічну плідну співпрацю, за ретельну роботу, проведену у стислий термін. Він наголосив: „Сьогодні Федерація – практично одна профспілкова організація в області, що налічує таку велику чисельність. Це складає майже 48 відсотків від зайнятого населення нашої області. Об’єднання такої армії працівників зобов’язує профспілки виступати дієвим захисником трудових прав і гарантій на всіх рівнях. І чим активніше буде цей захист, тим більше людей буде нам довіряти, вступати до лав профспілок. А наша сила – у єдності!”

 

Переглядів: 1060 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]