НСПП

Субота, 27.04.2024, 05:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Вересень » 23 » Непідйомних питань при погашенні заборгованості по заробітній платі немає, потрібна щоденна активна робота
16:24
Непідйомних питань при погашенні заборгованості по заробітній платі немає, потрібна щоденна активна робота

«Якщо влітку всі наші зусилля щодо скорочення боргів призвели тільки до того, що вони не збільшилися, то у вересні намітилася позитивна динаміка», - констатував перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Едуард Лозовський під час проведення  20.09.2013 засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) в режимі відеоконференції з усіма відповідальними за даний напрямок роботи посадовими особами міст та районів Луганської області.  З боку відділення НСПП в Луганській області в даному заході  у якості члена Комісії взяла участь начальник Відділення А.Мосіна.

На початку засідання Е.Лозовський охарактеризував ситуацію з виплатою заборгованої заробітної плати та навів деякі показники.

Так, у цілому, по Луганській області станом на 16 вересня загальна сума заборгованості із виплати  зарплати складає 52,9 млн. грн. і скоротилася упродовж вересня поточного року на 10,2 млн. грн., з яких 8,0 млн.грн. виплачено економічно активними підприємствами. Підприємства - банкрути скоротили борги по зарплаті на 800 тис. грн., і сьогодні їх сума становить 4,1 млн. грн. Борги економічно неактивних підприємств залишилися на тому ж рівні - 9,1 млн. грн.

Начальник Відділення НСПП Анна Мосіна акцентувала увагу на ситуації, що склалася у державному відкритому акціонерному товаристві  «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» - дочірньому підприємстві  відкритого акціонерного товариства  «Державна холдингова компанія «Спецшахтобуріння». Вона інформувала  членів Комісії про передстрайковий настрій працівників підприємства, які вимагають погасити заборгованість із виплати заробітної плати, що тривалий час існує на даному суб’єкті господарювання.

Крім того, іще одним обговореним питанням став термін „прострочена заборгованість”, яку найчастіше використовують різні державні органи та громадські організації.  Анною Мосіною чітко озвучена позиція Відділення, що будь-яка затримка виплати заробітної плати та авансу є порушенням ст.115 КЗпП. Дану позицію підтримав заступник голови Федерації профспілок Луганської області Михайло Погуляйко, який в свою чергу підкреслив, що погіршується стан соціально-трудових відносин у комунальних бюджетних установах деяких районів та міст області у зв’язку із несвоєчасною виплатою заробітної плати, яка по статистиці іще не проходить.  

За результатами розгляду питань порядку денного, голова Комісії надав відповідні доручення.         

Переглядів: 503 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]