НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 01:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 29 » Невиплата заробітної плати – це найбільша соціальна несправедливість, допускати яку ми не повинні
10:15
Невиплата заробітної плати – це найбільша соціальна несправедливість, допускати яку ми не повинні

Виїзне засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат, яке відбулося 28.03.2012 в приміщенні Луганської міськради, було присвячене розгляду стану виплати заробітної плати працівникам  підприємств міста Луганськ. Засідання робочої групи проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Едуарда Лозовського. В його роботі прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна.

 Першим питанням порядку денного було розглянуто стан легалізації заробітної плати, яка дозволить не тільки забезпечити громадян нормальними умовами праці, але й збільшить надходження до місцевих бюджетів. Так, за даними Державної податкової адміністрації в Луганській області, в регіоні близько 500 офіційних діючих підприємств продовжують мінімізувати заробітну плату, а близько 150 тис. громадян отримують доходи, які офіційно ніде не відображені. Детальний аналіз цієї ситуації вказує на те, що легалізація заробітної плати поможе залучити до місцевих бюджетів близько 3 млн.грн., а прогнозована детінізація доходів становить 10 млн.грн.

         Зі станом виплати заробітної плати на підприємствах міста Луганськ виступила заступник міського голови М.Воротникова, яка зазначила, що у поточному кварталі намітилась тенденція до скорочення невиплат по заробітній платі. Основним  боржником серед підприємств комунальної форми власності залишається МКП „Луганськелектротранс”. Вона завірила присутніх, що у міському бюджеті передбачено дотацію підприємству, тому це дозволить погашати борги.

Начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна звернула увагу присутніх на те, що борги по зарплаті працівникам цьому підприємств  неодноразово ставали причиною виникнення колективних трудових спорів та акцій протесту. При цьому органи місцевого самоврядування розраховують лише на отримання субвенції з державного бюджету, а не на власні можливості.  

         Для виправлення цієї ситуації, за повідомленням начальника управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Е.Романовського  на сьогоднішній день у галузевого управління основна задача - створення механізму адресної компенсації, який задовольнить і пільговиків, і перевізників.

Голова робочої групи Е.Лозовський  підкреслив, що робота муніципальних органів в напрямку ліквідації боргів має позитивну динаміку, але з боку представників влади необхідно проявити принциповість, тому що „працівник – не інвестор, і має право своєчасно отримувати заробітну плату”.

 

Переглядів: 735 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]