НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 4 » Підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення розглянуто на колегії Департаменту соціального захисту населення
16:37
Підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення розглянуто на колегії Департаменту соціального захисту населення

01 березня 2013 року начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна взяла участь у засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації з питання «Про підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області у 2012 році та пріоритетні напрями роботи на 2013 рік». Даний захід відбувся під головуванням заступника голови облдержадміністрації з питань гуманітарної та соціальної політики Анатолія Івченко, який акцентував увагу присутніх, що: «В поточному році необхідно сконцентрувати зусилля всіх соціальних служб Луганщини на тому, щоб усі послуги та виплати, що надаються населенню, були максимально адресними и ефективними».

У ході засідання директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук розповіла про підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області у 2012 році та пріоритетні напрями роботи на 2013 рік. Вона наглядно продемонструвала стан справ у сфері соціально-трудових відносин, зайнятості населення, надання соціальних гарантій і компенсацій та соціальних послуг населенню. Також вона зупинилась на окремих моментах реалізації соціальних ініціатив Президента України.  В області здійснена робота, спрямована на забезпечення системного та комплексного підходу у сфері соціального обслуговування громадян із залученням громадських, благодійних та релігійних організацій. Вивчена потреба у наданні соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, згідно з наданими рекомендаціями.

         Зі свого боку, начальник Відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна ознайомила присутніх з особливостями виникнення та вирішення колективних трудових спорів в минулому та поточному році і запропонувала переглянути зміст Угоди про співпрацю відділення НСПП в Луганській та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації з урахуванням потреб часу та нових завдань, поставлених перед двома державними органами.  Крім того, начальник Відділення акцентувала увагу членів колегії на  резонансному  страйку на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс». А.Мосіна зазначила: «Наша область залишається одним з проблемних регіонів України і має значну суму заборгованості із виплати  заробітній платі. Більшість колективних трудових спорів в останній час  виникла саме на підприємствах комунальної форми власності. Тому  від позиції  місцевих органів влади залежить  і попередження, і своєчасне вирішення колективних трудових конфліктів». Крім того, вона черговий раз нагадала про відповідальність органів місцевого самоврядування за  стабільну роботу підприємств комунальної форми власності.

Переглядів: 730 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]