НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 27 » Підсумки року з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати підбито в Луганській облдержадміністрації
11:37
Підсумки року з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати підбито в Луганській облдержадміністрації

25 грудня 2013 року в Луганській облдержадміністрації відбулося підсумкове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). З боку відділення НСПП в Луганській області як член Комісії у засіданні взяла участь начальник відділення А.Мосіна.

Відкрив засідання голова Комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський. Він подякував присутніх за злагоджену роботу усіх органів, відповідальних за ліквідацію такого негативного явища, як заборгованість із заробітної плати та висловив сподівання на те, що темп діяльності у цьому напрямку в наступному році буде лише зростати.

Аналізуючи ситуацію щодо ліквідації боргів, головуючий звернув увагу присутніх членів Комісії на те, що упродовж листопада 2013 року в цілому по області виплачено 21,2 млн.грн. заборгованої заробітної плати, у тому числі на підприємствах-банкрутах - 9,1 млн. грн., економічно активних -  6,1 млн.грн. Також він зазначив, що за підсумками 2013 року фактично відбулося випередження графіка погашення заборгованості із виплати заробітної плати більш, ніж на 20 відсотків.

Поряд із позитивними моментами значна увага була приділена складної ситуації, що склалася в області на комунальних підприємствах.  Заступник голови Федерації профспілок Луганської області М. Погуляйко  звернув увагу присутніх на вкрай ускладнений стан соціально-трудових відносин на КП «Дорожнє експлуатаційне ремонтно-будівельне управління Краснолуцької міської ради» м. Красний Луч та КП «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління» м. Краснодон, який призвів до застосування страйку на одному із підприємств та передстрайкової ситуації - на іншому. З метою врегулювання даної ситуації  за останній тиждень Луганською обласною організацією профспілки працівників житлово-комунального господарства разом з відділенням НСПП здійснено два виїзди, де вжиті заходи щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин.

Про дії відділення НСПП в Луганській області в напрямку врегулювання конфліктів та введення їх в правове русло на вищезазначених підприємствах доповіла начальник відділення НСПП А.Мосіна. Вона акцентувала увагу членів Комісії на те, що у разі виникнення конфліктної ситуації, насамперед, необхідно правильно підібрати підхід до спілкування з учасниками соціально-трудових відносин, щоб не допустити ескалації конфлікту.

Важливим залишається питання виплати заборгованості із заробітної плати працівникам  підприємств державної форми власності, основна частка якої припадає на державне підприємство «Луганськвуглеремонт», де з цього приводу у жовтні 2013 року  зареєстровано 6 колективних трудових спорів (конфліктів). Головою Комісії доведено, що на теперішній час реалізується спільний план облдержадміністрації та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо виводу даного підприємства із кризового стану.

У ході підсумкового засідання його учасники виробили ряд рекомендацій для влади на місцях з метою удосконалення роботи в напрямку  погашення боргів найманим працівникам в наступному році.

Переглядів: 597 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]