НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 23 » Підсумкове засідання обласної робочої групи по погашенню заборгованості із заробітної плати відбулося в Луганській облдержадміністрації
15:25
Підсумкове засідання обласної робочої групи по погашенню заборгованості із заробітної плати відбулося в Луганській облдержадміністрації

22 грудня 2011 року в Луганській облдержадміністрації відбулося  засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група). Засідання проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського. Від відділення НСПП в Луганській області на засіданні робочої групи була присутня начальник відділення А.Мосіна.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського, питання вирішення ліквідації  заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Луганської області залишається проблематичним. За підсумками 8 місяців поточного року Луганська область була на першому місці по темпам погашення боргів найманим працівникам. За статистичними даними, станом на 01.09.2011 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складала 101,8 млн. грн., тобто у порівнянні з початком поточного року була зменшена на 8,3 млн.грн. Однак упродовж вересня-жовтня відбувся значний ріст боргів працівникам підприємств області – станом на 01.11.2011 сума боргу досягла 136,3 млн.грн. Таким чином, перед областю стоїть задача – максимально знизити рівень заборгованості із виплати заробітної плати.   

Основна сума невиплаченої заробітної плати зосереджена на економічно активних підприємствах області, за станом на 01.12.2011 борги на них становили 53,5 млн.грн., при цьому комунальними підприємствами накопичено                            14,1 млн.грн. боргів, державними – 23,2 млн.грн.

На засіданні робочої групи значна увага була приділена найбільш проблемним підприємствам області, у тому числі, хімічному казенному об’єднанню  ім. Г.І.Петровського м. Красний Луч, на якому працівникам державою заборговано майже 8,0 млн.грн., комунальному підприємству „Лисичанськтепломережа” м. Лисичанськ (сума заборгованості із виплати заробітної плати склала більше 2,0 млн. грн.), міському комунальному підприємству „Луганськелектротранс” м. Луганськ (близько 1,4 млн. грн.).

Е.Лозовський акцентував увагу на те, що найбільша сума заборгованості із виплати заробітної плати знаходиться у м. Луганськ, і міською владою вживаються недостатні заходи до керівників підприємств, які несвоєчасно виплачують заробітну плату. Аналогічна ситуація відзначається в містах: Лисичанськ, Первомайськ та Красний Луч. Для позитивного вирішення даного питання та підвищення відповідальності місцевих органів влади і самих керівників підприємств необхідно залучати органи прокуратури.

Начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна звернула увагу на проблему ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на державному підприємстві «Український державний проектний інститут споруд захищеного ґрунту «Діпропромтеплиця» (м.Луганськ), на якому в поточному році зареєстрований колективний трудовий спір (конфлікт). Складність врегулювання даного конфлікту пов’язана з тим, що усунення першопричини виникнення розбіжності між найманими працівниками і роботодавцем, насамперед, залежить від позиції Міністерства аграрної політики та продовольства України. Враховуючи актуальність даного питання, головуючий робочої групи, перший заступник голови Луганської ОДА Е.Лозовський повідомив, що він зустрічався з керівником профільного міністерства, який запевнив, що питання стосовно подальшої долі державного підприємства знаходиться на його особистому контролі.

Оскільки майже половина існуючої заборгованості в області (52,4 млн. грн.) припадає на підприємства-банкрути, певна увага була приділена стану справ на цих підприємствах. З урахуванням нового підпорядкування, управлінню юстиції надані доручення щодо ретельного аналізу причин виникнення заборгованості найманим працівникам, стану реалізації планів санації та ефективності роботи арбітражних керуючих. З цією метою управлянням юстиції проводяться співбесіди із ними. Викликає занепокоєння той факт, що з 400 суб’єктів господарської діяльності, які є банкрутами, 42 – державної форми власності. Вирішення даної проблеми потребує глибокого вивчення, тому заплановано більш детально її розглянути на наступному засіданні робочої групи.

 

Переглядів: 845 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Angelo  
0
Grade A stuff. I'm unquestinolaby in your debt.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]