НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 1 » Представники відділення НСПП в Луганській області прийняли участь у засіданні громадської ради при Луганській облдержадміністрації
16:24
Представники відділення НСПП в Луганській області прийняли участь у засіданні громадської ради при Луганській облдержадміністрації
29 лютого 2012 року представники відділення НСПП в Луганській області прийняли участь у засіданні громадської ради при Луганській облдержадміністрації (далі - громадська рада). Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю обласної держадміністрації, налагодження ефективної взаємодії облдержадміністрації з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики. Враховуючи соціальний напрямок діяльності відділення НСПП в Луганській області, його представники були запрошені прийняти участь у цьому заході.
Учасники засідання заслухали звіт про діяльність суспільної ради в 2011 році, а також обговорили «Два роки роботи Президента України Віктора Януковича: хід реформ на Луганщині». Крім того, перший заступник начальника Головного управління економіки Луганської облдержадміністрації Ігор Агібалов презентував Програму соціального та економічного розвитку Луганської області на 2012 рік і пріоритетні напрямки роботи на 2013 і 2014 роки.
Ігор Агібалов відмітив, що  пріоритетними напрямками поточного року для обласної влади стануть:  соціальний розвиток, продовольча безпека регіону, збільшення фінансової здатності місцевих бюджетів, реформування системи життєзабезпечення населення, розвиток трансграничного співробітництва, розвиток підприємництва та створення конкурентоспроможної регіональної економіки.
Що стосується соціального розвитку, представник Головного управління економіки Луганської облдержадміністрації відзначив, що в цьому напрямку значна увага буде приділена реформуванню системи надання медичних послуг, зокрема, створенню обласних спеціалізованих центрів. Також механізми, закладені в блок «Соціальний розвиток», дозволять Луганщині забезпечити доступну якісну освіту, спрямовану на формування й розвиток здорового способу життя. У цілому, за словами Ігоря Агібалова, у 2012 році індекс загального росту обсягів виробництва промислової продукції складе 103,2%, обсяг реалізованої промислової продукції в діючих цінах очікується на суму порядку 105,7 млрд. грн. (торік цей показник становив  93,4 млрд. грн.).
    Серед інших питань було заслухано запрошеного на захід голову Конфедерації вільних профспілок Луганської області Миколу Козюберду, який в своїй промові акцентував увагу присутніх на необхідності забезпечення державних соціальних стандартів та державних соціальних гарантій в сфері оплати праці та охорони здоров’я тощо. Наприклад, за його словами, на теперішній час мінімальна тарифна ставка шахтарів на 30% нижче, ніж це передбачено законодавством.
Наприкінці заходу всі присутні висловили свої думки щодо основних переваг та недоліків Програми економічного та соціального розвитку Луганської області на 2012 рік, жваво обговорили пропозиції стосовно практичної її реалізації.
Матеріали та інформація, отримана представниками відділення НСПП в Луганській області під час засідання громадської ради, будуть використані у подальшій роботі при підготовці аналітичних звітів, прогнозів і довідок.


Переглядів: 762 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Akki  
0
That's 2 clveer by half and 2x2 clever 4 me. Thanks!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]