НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 06:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 19 » Примирна комісія по розгляду КТС(К) у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання прийняла рішення
16:55
Примирна комісія по розгляду КТС(К) у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання прийняла рішення

            18 грудня 2013 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулось друге (заключне) засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору (конфлікту), який виник у комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання міста Луганська у листопаді 2013 року з питання укладення колективного договору на 2014 – 2017 роки.

         Проведенню цього засідання передувала велика організаційна робота з боку відділення НСПП.  Так, спільно зі сторонами колективного трудового спору (конфлікту) на першому засіданні примирного органу було визначено коло структур і організацій, до компетенції яких належить врегулювання вищезазначеного питання. Згідно з протокольним рішенням примирної комісії, на друге засідання, в якості експертів, відділенням НСПП були залучені представники: управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації; управління культури Луганської міської ради; комунальної установи «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» і Луганської обласної профспілкової організації працівників культури. З боку відділення НСПП в Луганській області у засіданні взяли участь начальник відділення Анна Мосіна і керівники його структурних підрозділів. Координував роботу заключного засідання примирної комісії заступник начальника відділення НСПП - начальник відділу правового забезпечення Є.Березін.

На порядку денному засідання стояло питання розгляду понад 30 пунктів проекту колективного договору на 2014-2017 року, по яких існують розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин. По кожному із цих пунктів були заслухані пояснення сторін колективного трудового спору (конфлікту) та компетентні роз’яснення залучених вищезазначених представників. Разом з цим, по всім спірним питанням юридичні консультації та роз’яснення були надані Євгеном Березіним, а також озвучена запропонована відділенням НСПП редакція пунктів колективного договору, по яких існують розбіжності. З цією метою керівником відділу правового забезпечення була ретельно вивчена і проаналізована велика кількість нормативно-правових актів: Кодекс законів про працю України, Господарський кодекс України, Закон України «Про колективні договори і угоди», Закон України «Про оплату праці», Закон України «Про охорону праці», Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Закон України «Про позашкільну освіту» та інші, окрім цього – Галузева угода між Міністерством культури і туризму України та Центральним комітетом профспілки працівників культури України; Статут комунального позашкільного навчального закладу художньої школи естетичного виховання міста Луганська і значна низка внутрішньовідомчих документів, таких як: Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 року № 102; Положення про атестацію педагогічних працівників навчальних закладів та навчально-методичних установ сфери культури, затверджене наказом Міністерства культури України від 31.10.2011 №75; лист Державного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв України від 26.05.2008 №163-4 «Про створення тарифікаційної комісії» та інші.

Особливо жваве обговорення викликали пункти колективного договору, що стосуються фінансово-економічної діяльності установи. Слід зазначити, що практично по кожному проблемному питанню жодна із сторін не хотіла поступатися один одному. Багато зусиль з боку Відділення потребувало зниження емоційної складової конфлікту між сторонами. Саме завдяки фахово вибудуваної з боку Служби доказовій базі учасники соціально-трудових відносин досягали згоди у формулюванні пунктів проекту колективного договору, запропонованих в редакції відділення НСПП. Таким чином, по кожному спірному пункту проекту колективного договору було прийнято  виважене, обґрунтоване рішення.

Результатом проведення чотирьохгодинного другого засідання примирної комісії стало прийняття наступного рішення:

- задовольнити вимогу найманих працівників комунального позашкільного навчального закладу художньої школи естетичного виховання міста Луганська: "Укласти з первинною профспілковою організацією комунального позашкільного навчального закладу художньої школи естетичного виховання м. Луганська колективний договір на 2014 - 2017 роки";

 - комунальному позашкільному навчальному закладу художньої школи естетичного виховання міста Луганська з первинною профспілковою організацією комунального позашкільного навчального закладу художньої школи естетичного виховання міста Луганська до 10 лютого 2014 року укласти колективний договір на 2014 - 2017 роки, при цьому за основу взяти проект, що розроблявся адміністрацією школи, з урахуванням пропозицій первинної профспілки   та результатів розгляду примирною комісією окремих пунктів, по яких були розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин.

         З огляду на вищезазначене, можна з упевненістю констатувати, що завдяки проведенню примирних процедур та їх координування з боку відділення НСПП в Луганській області у трудового колективу з’явилася реальна перспектива прийняти колективний договір, переговори щодо укладення якого безуспішно проводились учасниками трудових відносин упродовж шести останніх років. Вирішення цього питання дозволило знизити соціальну напругу в комунальному позашкільному навчальному закладі художній школі естетичного виховання міста Луганська та сприятиме його сталій роботі.

Учасники заключного засідання примирної комісії висловили велику подяку відділенню НСПП в Луганській області за високопрофесійний правовий супровід вирішення колективного трудового спору (конфлікту)  та підкреслили вагому роль відділення НСПП в Луганській області як державного посередника.

Переглядів: 646 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]