НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 11:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Липень » 19 » Примирна комісія по вирішенню колективних трудових спорів, що зареєстровані в медичних установах в м.Брянка прийняла рішення
09:12
Примирна комісія по вирішенню колективних трудових спорів, що зареєстровані в медичних установах в м.Брянка прийняла рішення
17.07.2012

25 червня 2012 року розпорядженнями НСПП були зареєстровані  колективні трудові спори (конфлікти) у 6 структурних підрозділах Брянківського територіального медичного об’єднання (далі – Брянківське ТМО) міста Брянка Луганської області: „Центральна міська лікарня”, „Стоматологічна поліклініка”, „Міська лікарня № 5”, „Станція швидкої медичної допомоги”, „Міська лікарня №3”, „Дитяча міська лікарня”.         

Для вирішення даних спорів сторонами конфліктів 02.07.2012 була створена примирна комісія, засідання якої відбулися 06 і 17 липня поточного року за координацією відділення НСПП в Луганській області (далі – Відділення). В роботі примирної комісії, крім представників сторін колективних трудових спорів, прийняли участь: представники Головного фінансового управління та Головного управління охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, заступник Брянківського міського голови, завідуючий фінансовім відділом Брянківського міськвиконкому, завідуюча відділом соціально-економічного захисту Луганської обласної організації профспілки  працівників охорони здоров’я.

В ході першого засідання примирної комісії в результаті конструктивного діалогу були визначенні причини, що призвели до виникнення колективних трудових спорів, та можливі шляхи врегулювання розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцем.

На другому, заключному засіданні примирної комісії були заслухані сторони конфліктів з інформацією щодо стану врегулювання зареєстрованих розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцем. Представники Брянківського міськвиконкому повідомили, що виконкомом вжиті усі заходи, обговорені на попередньому засіданні примирного органу  щодо скорішого спрямування коштів місцевого бюджету на виплату сум, які недоотримані найманими працівниками структурних підрозділів Брянківського територіального медичного об’єднання. Заступник Брянківського міського голови зазначив, що у випадку позитивного вирішення питання з Головним управлінням держказначейства в Луганській області стосовно отримання позики, планується у термін до 20 липня 2012 року перерахувати кошти у розмірі залишку заробітної плати найманих працівників структурних підрозділів за червень; у термін до 31 липня 2012 року – перерахувати кошти на виплату найманим працівникам  авансу за липень 2012 року. Також за рахунок коштів з єдиного казначейського рахунку Брянківський міськвиконком планує вирішити питання своєчасного перерахування коштів на отримання найманими працівниками Брянківського ТМО зарплати за час відпустки.

         Стосовно третьої вимоги найманих працівників щодо своєчасної виплати витрат на  службові  відрядження  голова профкому повідомила, що за період 2010-2012 роки невиплачена сума витрат на службові відрядження склала більше 90 тис.грн.

Начальник Відділення Анна Мосіна запропонувала сторонам колективних трудових спорів (конфліктів) скласти довідку щодо невиплачених сум витрат на службові відрядження в розрізі років і місяців  та графік їх виплати, а також  визначити з  Брянківським міськвиконкомом алгоритм надходження коштів для виконання означеної вимоги найманих працівників.

За результатами обговорення, члени примирної комісії, враховуючи причинно-наслідковий зв’язок, а саме: недостатнє фінансування з Брянківського місцевого бюджету, прийняли відповідне рішення по кожній із вимог.

Підбиваючи підсумки роботи примирного органу, його члени зазначили, що завдяки налагодженому діалогу сторін конфліктів з представниками місцевого органу влади вдалося знизити соціальну напругу та попередити акцію соціального протесту медичних робітників міста Брянка.

            Означені колективні трудові спори продемонстрували типові „соціальні хвороби” медичних комунальних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів. Всі порушення, що призвели до виникнення розбіжностей  у спорах,   притаманні  установам цієї сфері діяльності і в інших регіонах України. Спори вказали на тісну залежність фінансового стану бюджетних установ від надходжень податку на доходи фізосіб від бюджетоутворюючих, наприклад,   вугільних підприємств, оскільки  від своєчасності та повноти надходжень  податку до місцевих бюджетів залежать і терміни, і рівень надходження коштів до лікарень та інших бюджетних установ.
Переглядів: 769 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]