НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 23:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 5 » Розпочав роботу трудовий арбітраж по вирішенню колективних трудових спорів на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт»
13:33
Розпочав роботу трудовий арбітраж по вирішенню колективних трудових спорів на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт»

04 грудня 2013 року за координацією відділення НСПП в Луганській області відбулось перше засідання трудового арбітражу по розгляду шести колективних трудових спорів (конфліктів), які виникли на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт» міста Антрацит Луганської області та в його структурних підрозділах. Дані колективні трудові спори (конфлікти) були зареєстровані НСПП 14 жовтня 2013 року з вимогами найманих працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

         На порядку денному першого засідання трудового арбітражу стояли питання щодо:

-         обрання голови і секретаря трудового арбітражу;

-         прийняття до розгляду трудовим арбітражем висунутих найманими працівниками вимог;

-         заслуховування пояснень представників сторін колективних трудових спорів (конфліктів) та обрання дати проведення другого засідання трудового арбітражу.

         З пояснень, які були надані сторонами соціально-трудових відносин, стало відомо, що заборгованість із виплати заробітної плати виникла іще в листопаді 2008 року і на даний час становить більше 2 млн. грн. За словами представницького органу найманих працівників, заборгованість виникла у зв'язку із зниженням обсягів робіт, що, в свою чергу, було викликано зменшенням замовлень від вугледобувних підприємств області.

Під час свого виступу представник з боку роботодавця звернув увагу на значну дебіторську заборгованість. Він зазначив, що неодноразово з боку державного підприємства «Луганськвуглеремонт» надсилалися претензії  до підприємств-боржників, однак ці листи залишалися без відповіді.

         Шляхами отримання коштів для погашення боргів найманим працівникам керівницто підприємства вбачає: по-перше, списання обладнання, яке не задіяне у виробництві; по-друге, погашення дебіторської заборгованості і,  по-третє,     перепрофілювання і зменшення штату підприємства, що забезпечить не тільки погашення існуючої заборгованості, але і не допустить виникнення нової. При цьому, представники трудового колективу розуміють, що реалізація цих шляхів можлива тільки за сприяння Міністерства енергетики та вугільної промисловості України,  до сфери управління якого належить державне підприємство «Луганськвуглеремонт». Тому основним сподіванням учасників колективного трудового спору (конфлікту) від результатів проведення примирних процедур є привернення уваги вищезазначеного міністерства.

За результатами проведення засідання трудового арбітражу, було прийнято рішення провести друге засідання 13 грудня 2013 року. Крім того, членами трудового арбітражу на наступне засідання були затребувані матеріали та документи, необхідні для прийняття обґрунтованого рішення.

Переглядів: 552 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]