НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 03:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 1 » Шахтарі вимагають своєчасно виплачувати заробітну плату
16:51
Шахтарі вимагають своєчасно виплачувати заробітну плату
29 лютого 2012 року 11 найманих працівників - членів незалежної профспілки гірників України відособленого підрозділу шахта ім. «Ізвестій» державного підприємства  «Донбасантрацит» (ВП шахта ім. «Ізвестій» ДП «Донбасантрацит») провели акцію протесту у формі невиходу на поверхню після закінчення першої зміни.
Основна вимога шахтарів – виплатити остаточну заробітну плату за січень 2012 року (20.02.2012 було виплачено тільки 36% від  заробітної плати за січень п.р.). Під час переговорів учасників акції із керівництвом підприємства була досягнута домовленість щодо виплати залишку заробітної плати за січень 2012 року: 01.03.2012 планується виплатити 34%, решту - у першій декаді березня п.р. В результаті, наймані працівники вирішили припинити акцію протесту та вийшли на поверхню.
    Ситуація з аналогічними вимогами шахтарів до керівництва ВП шахти ім. «Ізвестій» ДП «Донбасантрацит» вже виникала у лютому 2009 року. Після задоволення їх вимог, короткотривала акція 18 працівників у формі  невиходу на поверхню була зупинена.
    У зв’язку із недоступністю в телефонному режимі голови первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України (далі – НПГУ) ВП шахти ім.«Ізвестій» ДП «Донбасантрацит», Відділення зв’язалося з головою регіональної організації НПГУ ДП «Донбасантрацит», до складу якої входить первинна профспілка ВП. З боку Відділення були надані консультації та роз’яснення щодо проведення протестних дій в рамках чинного законодавства. Названа регіональна організація входить до складу Об’єднання Вільних профспілок Луганської області. Голова цієї організації, трудовий арбітр НСПП Володимир Сапуто повідомив, що шахтарі обізнані із ст. 42 Гірничого Закону.  Однак багаторічне порушення ст.115 КЗпП України та невиконання обіцянок профільного міністра, наданих ним 27 лютого п.р. під час зустрічі із представниками профспілок вугільних підприємств щодо своєчасного здійснення виплати заробітної плати, вимусило шахтарів вдатися до вищезазначеної акції протесту, коли  в останній день лютого не було виплачено зарплату за січень поточного року.
    В розмові із В.Сапуто Відділення НСПП в Луганській області іще раз акцентувало увагу на тому, що,  відповідно до статті 42 Гірничого закону України, особам, які перебувають в особливо небезпечних підземних умовах, а саме у підземних виробках, проводити страйки та голодування забороняється. З боку Відділення також рекомендовано провести роз’яснювальну роботу із головами профспілок, що входять до очолюваного ним об’єднання, та запропонувати звернення до НСПП з метою правової допомоги Служби у вирішенні розбіжностей працівників із роботодавцями правовим шляхом.
        

Переглядів: 821 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]