НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 04:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Шляхи зниження заборгованості по зарплаті на підприємствах ЖКГ намітили учасники робочої групи Луганської облдержадміністрації
12:19
Шляхи зниження заборгованості по зарплаті на підприємствах ЖКГ намітили учасники робочої групи Луганської облдержадміністрації

Чергове засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група), в якому взяла участь завідувач сектора аналітично - інформаційної роботи та прогнозування Тетяна Трошина, відбулося 15 листопада 2012 року у приміщенні Луганської облдержадміністрації і було присвячене розгляду стану погашення боргів найманим працівникам підприємств житлово-комунального господарства області.

            Засідання робочої групи проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Едуарда Лозовського, який зазначив,

«На Луганщині намітилася стійка тенденція до зниження заборгованості із виплати зарплати: з початку року цей показник вдалося зменшити більш ніж на 30%. Виняток становить комунальна сфера, де на сьогодні склалася нестабільна ситуація з погашенням боргів перед працівниками, тому робити будь-які конкретні прогнози тут непросто. Однак слід пам'ятати, що заборгованість галузі складається з боргів окремих підприємств, по кожному з яких ми і повинні прийняти індивідуальні рішення».

Начальник Головного управління комунального господарства облдержадміністрації Олександр Голуб повідомив, що в управлінні створена робоча група, яка здійснює перевірку підприємств-боржників ЖКГ регіону з виявленням об’єктивних та суб’єктивних причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати.

Тетяна Трошина повідомила про край напружений стан соціально-трудових відносин на комунальному підприємстві «Услуга» міста Золоте Луганської області, на якому у серпні поточного року зареєстровано колективний трудовий спір у зв’язку із наявністю боргів найманим працівникам. Вона підкреслила, що трудовий колектив цього підприємства від застосування страйку стримує лише проведення примирних процедур, і внесла пропозицію робочій групі Головного управління комунального господарства облдержадміністрації здійснити перевірку даного комунального перевірку, при цьому особливу увагу при визначенні причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати звернути на роботу міського органу влади як власника підприємства.

Також Тетяна Трошина повідомила членів робочої групи про виникнення у листопаді поточного року колективного трудового спору іще на одному комунальному підприємстві області – «Старобільськтепло». Стосовно цього підприємства представник Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області проінформував, що у жовтні 2012 року на ньому здійснена перевірка додержання законодавства про працю, яка виявила окремі порушення, зокрема, в частині першочергового порядку виплати заробітної плати. З боку відділення НСПП, причини такої ситуації передбачається з’ясувати під час примирних процедур, які будуть проводитися при координації Служби.  

Інформація про найбільші підприємства - боржники комунальної форми власності області, отримана під час проведення робочої групи, взята відділенням НСПП в Луганській області до уваги з метою здійснення моніторингу стану соціально-трудових відносин на них та, у разі необхідності, включення до бази підприємств, що відмічаються підвищеним рівнем конфліктності, для відстеження подальшої ситуації.

 

Переглядів: 601 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]