НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 21 » В центрі уваги – соціальні ініціативи Президента України
16:54
В центрі уваги – соціальні ініціативи Президента України

20 березня 2012 року начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна прийняла участь у робочій нараді керівного складу, відповідального за соціальний напрямок роботи в області. В ході наради були обговорені соціальні ініціативи Президента України, озвучені на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 07.03.2012. Серед основних завдань Президентом було окреслено чотири стратегічних напрямків соціальних реформ. По-перше, відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян. Другим напрямком є комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування. Наступним напрямком стала необхідність глибокої модернізації сфери соціального забезпечення. І четвертий важливий напрямок соціальних реформ - сприяння ефективній зайнятості та створенню нових робочих місць для громадян.

В ході обговорення соціальних ініціатив учасники наради дійшли згоди, що продовження політики на зменшення розриву доходів бідних та багатих українців, впровадження проактивного підходу у наданні соціальної підтримки, підвищення якості соціальних послуг та допомога працездатним у професійному зростанні є основними напрямами Нової соціальної політики, в якої міститься - адресність, справедливість та інтереси кожної людини.

За повідомленням начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук, з метою реалізації соціальних ініціатив Президента України на території Луганської області, поступового впровадження нової соціальної політики, а саме виправлення механізмів перерозподілу доходів, подолання глибокого майнового розриву, сприяння розвитку середнього класу, створення ефективної системи захисту населення від соціальних ризиків розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації буде затверджено комплекс заходів щодо підвищення рейтингу соціальних ініціатив в області. Крім того, проводиться широка інформаційно - роз’яснювальна робота щодо нових соціальних ініціатив Президента України шляхом проведення „горячої лінії”. На запитання мешканців міст та районів області відповідають заступники голови облдержадміністрації.

Начальник Відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна акцентувала увагу присутніх на ході виконання Закону України „Про соціальний діалог в Україні”. В своїй доповіді вона також торкнулася питання стану соціально-трудових відносин в області, у тому числі підвищення соціальної напруги і незадоволення в трудових колективах у публічному акціонерному товаристві „Трест Луганськшахтопроходка” та відокремленого підрозділу „Луганськвантажтранс” державного підприємства „Луганськвугілля”.

         У зв’язку із тим, що найближчим часом буде затверджена Стратегія розвитку Єврорегіона „Донбас” до 2020 року, А.Мосіна стисло надала роз’яснення щодо сутності найбільш поширених різновидів запозиченої праці – аутсорсингу та аутстаффінгу.

Напередодні, ця тема розглядалася на апаратній нараді начальника Відділення НСПП в Луганській області, на якої було вирішено внести обговорення ініційованих Президентом та Урядом соціальних реформ до порядку денного семінару із позаштатними інституціями НСПП, запланованої на 29.03.2012р.

 

Переглядів: 833 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Juan  
0
Enlightening the world, one helpful artlcie at a time.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]