НСПП

Неділя, 28.04.2024, 22:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Листопад » 7 » Відбулася узгоджувальна зустріч з представниками найманих працівників ВВП «Шахта «Ніканор-Нова» ДП «Луганськвугілля»
12:49
Відбулася узгоджувальна зустріч з представниками найманих працівників ВВП «Шахта «Ніканор-Нова» ДП «Луганськвугілля»

06 листопада  2012 року, за ініціативою відділення НСПП в Луганській області (далі – Відділення), відбулася чергова узгоджувальна зустріч з представниками найманих працівників у  колективному трудовому спорі у відокремленому виробничому підрозділі «Шахта «Ніканор-Нова» державного підприємства «Луганськвугілля» (далі – ВВП «Шахта «Ніканор-Нова») міста Зоринська Перевальського району Луганської області, який виник 16 березня 2009 року. На порядку денному узгоджувальної зустрічі стояло питання щодо  здійснення аналізу стану виконання вимог найманих працівників та з’ясування позиції представників трудового колективу щодо подальшого вирішення спору.

В рамках вирішення вищезазначеного конфлікту, сторонами був утворений трудовий арбітраж, який провів засідання з 13 серпня по 02 вересня  2010 року і прийняв рішення по суті спору, що є обов’язковим для виконання.

Присутні на зустрічі голова профспілкового комітету профспілки працівників вугільної промисловості ВВП «Шахта «Ніканор-Нова» Леонід Кожедуб і голова профкомітету НПГ цієї шахти Микола Козюберда зазначили, що на теперішній час залишаються невирішеними 4 вимоги найманих працівників: «1) забезпечити своєчасну виплату поточної заробітної плати в строки, встановлені колективним договором шахти; 2) забезпечити своєчасну виплату заробітної плати на період чергової відпустки не менш ніж за три дні до виходу у відпустку; 3) забезпечити повний грошовий розрахунок в день звільнення працівника з роботи і 12) забезпечити засобами індивідуального захисту всіх працівників шахти в обсязі норми, встановленої колективним договором шахти». При цьому вони відмітили, що ВВП «Шахта «Ніканор-Нова», як і само ДП «Луганськвугілля», знаходиться дуже в скрутному фінансово-економічному становищі, останні чотири місяця отримуючи збитки. На даний час на шахті існує недоукомплектування штату найманих працівників, що негативно позначається на виконанні плану видобутку вугілля.

Зі свого боку представники Відділення надали роз’яснення, що даний колективний трудовий спір потребує актуалізації у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» від 22.06.2012 №5026-VI, який координально змінив уявлення про роботодавця як сторони колективного трудового спору (конфлікту).

За результатами проведення узгоджувальної зустрічі представницький орган найманих працівників прийняв рішення щодо припинення даного колективного трудового спору. Разом з тим, профспілки ВВП «Шахта «Ніканор-Нова»,  з метою вирішення проблемних питань в правовому руслі,акцентували, що  залишають за собою право ініціювати новий трудовий спір з державним підприємством «Луганськвугілля» з врахуванням вищезазначеного Закону України.

На  підставі означеного рішення представницького органу найманих працівників Відділення підготувало подання про зняття з реєстрації колективного трудового спору між найманими працівниками ВВП «Шахта «Ніканор-Нова» та генеральним директором ДП «Луганськвугілля».

Переглядів: 691 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]