НСПП

П`ятниця, 19.04.2024, 05:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Відбулося друге засідання примирної комісії по вирішенню КТС у Кремінському ВУ ВКГ
11:18
Відбулося друге засідання примирної комісії по вирішенню КТС у Кремінському ВУ ВКГ

19 квітня 2013 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулося друге засідання примирної комісії по розгляду 9-ти колективних трудових спорів у Кремінському виробничому управлінні водопровідно-каналізаційного господарства (міста Кремінна Луганської області), які  були зареєстровані 21 березня 2013 року з вимогами найманих працівників щодо виплати заробітної плати відповідно до вимог статті 115 Кодексу законів про працю України та норм колективного договору і негайного погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

З метою підготовки роботи примирного органу, відділенням НСПП проведена велика роз’яснювальна та координаційна робота. Завдяки цьому, окрім представників сторін  конфлікту, у засіданні взяли участь: заступник голови Кремінської райдержадміністрації, Кремінський міський голова, секретар Кремінської міської ради, юрисконсульт апарату Кремінського виконкому, представник Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації та голова Луганської обласної профспілкової організації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення. Це дозволило вислухати позицію всіх причетних до вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) органів та посадових осіб і прийняти зважене рішення.

Особа, уповноважена представляти інтереси найманих працівників даного комунального підприємства, повідомив, що на теперішній час сума боргу найманим працівникам, яка стала причиною виникнення розбіжності, погашена в повному обсязі. Разом з тим, залишається проблема несвоєчасної виплати заробітної     плати  – виплата за березень здійснена не в повному обсязі.

Представник Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації зауважила, що одним із шляхів забезпечення своєчасності виплати заробітної плати є впровадження економічно обґрунтованого тарифу за надані послуги. Вона повідомила, що на теперішній час діє тариф  із розрахунку   мінімальної заробітної плати в розмірі 605 грн.

Ця думка викликала жваве обговорення учасників засідання примирного органу. Кремінський міський голова підкреслив, що на сьогодні тариф за надані Кремінським виробничим управлінням водопровідно-каналізаційного господарства послуги є доволі високий серед регіонів Луганської області. При цьому, він зазначив, що підвищення тарифу – регуляторний акт, який необхідно погоджувати з громадськістю. У своєму виступі  Кремінський міський голова зробив акцент на тому, що Кремінське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства є госпрозрахунковим підприємством. Тому необхідно шукати інші шляхи виходу підприємства з критичного стану, такі як: посилення позовно-претензійної роботи, зниження собівартості послуг за рахунок зменшення енергоспоживання тощо.

Керівник даного комунального підприємства повідомив, що на теперішній час ним здійснюється робота щодо залучення інвестиційних програм на підприємство. Це дозволить отримати підприємству додаткові кошти і в подальшому своєчасно виплачувати заробітну плату найманим працівникам.

Заслухавши пояснення представників сторін трудових відносин, примирною комісією було прийнято рішення про вирішення колективного трудового спору у Кремінському виробничому управлінні водопровідно-каналізаційного господарства з питання погашення боргів із заробітної плати найманим працівникам.  Врахувавши бачення усіх присутніх щодо шляхів виходу із складеної ситуації, примирній орган вирішив надати час керівництву комунального підприємства виправити ситуацію стосовно своєчасної виплати заробітної плати та підвести підсумки проведеної роботи на наступному засіданні примирної комісії через місяць.


Переглядів: 648 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]