НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Травень » 21 » Відбулося друге засідання трудового арбітражу по розгляду колективного трудового спору у Луганському УТОС
14:52
Відбулося друге засідання трудового арбітражу по розгляду колективного трудового спору у Луганському УТОС

17 травня 2013 року відбулося друге засідання трудового арбітражу по розгляду колективного трудового спору (конфлікту) у Луганському учбово-виробничому об’єднанні Українського товариства сліпих міста Луганська.

Колективний трудовий конфлікт у вищезазначеному об’єднанні зареєстрований 24 квітня 2013 року з вимогою виплатити заборгованість із заробітної плати, яка перевищує мільйон гривень.

З метою забезпечення кваліфікованого визначення шляхів виведення підприємства з критичного стану до роботи примирного органу було залучено першого заступника голови центрального правління Українського товариства сліпих, начальника відділу з питань виробничої діяльності  центрального правління Українського товариства сліпих та запрошено заступника голови Луганської обласної державної адміністрації.

Для  прийняття обґрунтованого рішення трудовими арбітрами були заслухані пояснення  представників сторін колективного трудового спору і присутніх представників вищезазначених органів.

Представник трудового колективу повідомив, що окремі працівники мають заборгованість із виплати заробітної іще з 2003 року, а основна маса робітників не отримують винагороду за працю з 2008 року.  

З поясненнями щодо ситуації, що склалася в Луганському  учбово-виробничому об’єднанні УТОС, виступив заступник голови облдержадміністрації, який чітко окреслив позицію Луганської облдержадміністрації в частині збереження підприємства шляхом залучення інвестора, який буде спроможний відродити господарчу діяльність об’єднання, але відзначив, що в цьому напрямку місцева влада не отримує підтримки з боку центрального правління УТОС.

Зі свого боку, перший заступник голови центрального правління Українського товариства сліпих запевнив присутніх, що  центральне правління УТОС докладає усіх зусиль у поновленні роботи Луганського  учбово-виробничого об’єднання Українського товариства сліпих. Він акцентував увагу присутніх на тому, що дане злободенне питання буде розглядатися на наступній президії  центрального правління УТОС, яке відбудеться 18 червня 2013 року. Для об’єктивного вирішення проблеми підприємства перший заступник голови центрального правління Українського товариства сліпих запросив на засідання президії представників Луганської облдержадміністрації та сторони колективного трудового спору.

Рішення трудового арбітражу по суті висунутої вимоги найманих працівників буде прийнято на наступному засіданні, яке відбудеться 27 травня поточного року.

 

 

Переглядів: 588 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]