НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 04:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Здійснена оцінка відповідності критеріям репрезентативності Луганського обласного союзу роботодавців
17:32
Здійснена оцінка відповідності критеріям репрезентативності Луганського обласного союзу роботодавців

    В листопаді поточного року до відділення НСПП в Луганській області звернувся Луганський обласний союз роботодавців, який є одним з  підписантів Регіональної угоди між Луганською обласною державною адміністрацією, обласними об’єднаннями організацій роботодавців і підприємців, обласними профспілковими об'єднаннями та обласними профспілковими організаціями на 2010-2012 роки, із заявою про здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

   Комісією відділення НСПП в Луганській області було проаналізовано низку відповідних документів, на підставі яких встановлено наступне.

    Луганський обласний союз роботодавців (згідно документів органу юстиції) легалізований шляхом реєстрації. Дана організація має статус обласного союзу роботодавців. Загальна чисельність працівників, що працюють на підприємствах – членах відповідних роботодавців, яких об’єднує Луганський обласний союз роботодавців, станом на 01.01.2011 складає 96151 особа.

   Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП  від  21 липня 2011 року № 73, було здійснено порівняння даних про загальну чисельність працівників, що працюють на підприємствах – членах відповідних організацій роботодавців, які об’єднує Луганський обласний союз роботодавців, з даними органу статистики про чисельність зайнятого населення по Луганській області.

   Враховуючи, що чисельність зайнятого населення за 2010 рік по Луганській області складає 1015,4 тис. осіб, питома вага кількості працівників, що працюють на підприємствах – членах (роботодавців), яких об’єднує  Луганський обласний союз роботодавців, у кількості зайнятого населення по Луганській області складає 9,4% при необхідності за законом не менше 5%.

   Таким чином, Луганський обласний союз роботодавців відповідає критеріям репрезентативності за загальною кількістю працівників, що працюють на  підприємствах – членах (роботодавців), яких об’єднує ця громадська організація.

   Згідно статті 3 Статуту Луганського обласного союзу роботодавців союз здійснює свою діяльність на території Луганської області у відповідності з чинним законодавством України та цим Статутом. Зазначений союз об’єднує 30  роботодавців на засадах добровільності та рівноправності. Тобто ця організація має необхідну територіальну розгалуженість.

   З огляду на результати проведеної оцінки відповідності критеріям репрезентативності, відділення НСПП в Луганській області вирішило визнати Луганський обласний союз роботодавців таким, що відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

   25 листопада 2011 року у приміщенні відділення НСПП в Луганській області відбулося урочисте вручення Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності Луганського обласного союзу роботодавців.

 

 

Переглядів: 773 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]