НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Здійснена оцінка відповідності критеріям репрезентативності Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України
17:57
Здійснена оцінка відповідності критеріям репрезентативності Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України

В грудні поточного року до відділення НСПП в Луганській області із заявою про здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності звернулася Луганська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я України.

Комісією відділення НСПП в Луганській області (далі – Комісія) було проаналізовано низку відповідних документів, на підставі яких встановлено наступне.

Луганська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я України (згідно документів органу юстиції) легалізована шляхом повідомлення про заснування. Дана організація має обласний статус.

Загальна чисельність членів Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України станом на 01.01.2011 складає 55247 осіб. Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом НСПП від 21.07.2011 №73, було здійснено порівняння даних про загальну чисельність членів зазначеної профспілки з даними органу статистики про чисельність зайнятого населення по Луганській області.

Враховуючи, що чисельність зайнятого населення за 2010 рік по Луганській області складає 1015,4 тис. осіб, питома вага кількості членів Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України у кількості зайнятого населення по Луганській області складає 5,4%  при необхідності за законом не менше 2%.

До складу Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України входять 63 членських профспілкових організацій, що знаходяться у всіх містах та районах Луганської області. Таким чином, дана організація має галузеву і територіальну розгалуженість.

З огляду на результати проведеної роботи, відділення НСПП в Луганській області прийняло рішення про відповідність критеріям репрезентативності Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України  на територіальному рівні (на території Луганської області).  

12 грудня 2011 року в приміщенні Федерації профспілок Луганської області під час селекторної наради за участю голів обласних профспілок та теркомів відбулося урочисте вручення Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України  на територіальному рівні (на території Луганської області).  

Свідоцтво вручила начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна, яка під час своєї промови підкреслила: „Це перша обласна галузева профспілка, що пройшла оцінку відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні. І тепер вона має правові підстави вступати в діалог щодо укладення двосторонньої угоди з відповідним галузевим управлінням Луганської облдержадміністрації з метою посилення соціального захисту найманих працівників медичних установ та закладів області”.

Після вручення Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності в приміщенні обкому Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України його члени зібралися для зустрічі з представниками НСПП в Луганській області. Під час спілкування з ними Анна Мосіна звернула увагу на необхідність ознайомлення усіх членів профспілок з нормами Закону України „Про соціальний закон в Україні”, надала голові обкому окремі витяги з нього. Учасники бесіди обговорили стан соціально-трудових відносин в медичних установах і закладах області в період реформування галузі та подальші шляхи співпраці.

Зі свого боку, голова Луганської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Володимир Маршал подякував відділення НСПП за ефективну діяльність в напрямку стабілізації соціально-трудових відносин, запобігання виникнення колективних трудових спорів (конфліктів)  в медичних закладах і установах області.

Переглядів: 1020 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]